Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška uključilo se u obilježavanje kako bi skrenuli pozornost javnosti na ovaj veliki javnozdravstveni, ali i socijalni problem u našem društvu.

Kako ističe ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dario Pauković, tim povodom su u srijedu organizirali humanitarnu aktivnost te ugostili štićenike Udruge NE-ovisnost iz Osijeka koja provodi tretman u terapijskoj zajednici u Vrbici i koji su sklopu svoga programa psihosocijalne rehabilitacije i aktivne resocijalizacije pomogli jednoj obitelji u potrebi da oliče prostorije njihovog doma:

– Rečeno, učinjeno. Dečki su stigli, odradili svoj posao i pomogli jednoj obitelji u Drežniku. Na taj način želimo poslati poruku inkluzivnosti osoba s ovisničkom problematikom kao i humanitarno djelovati prema osobama u potrebi – kaže Pauković.

Ovoj aktivnosti dodali su još jednu. U četvrtak su u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa održali predavanje na temu „Psihosocijalni tretman ovisnika u terapijskim zajednicama – iskustva”.

 

Komentari
Prethodni članak„Zaželi – 10 za 60“ – provedeno prvo vrednovanje
Sljedeći članakNovi predsjednik GO SDP-a Nova Gradiška je prof. Ivan Adžić