U subotu 27. studenog, u Hrvatskoj su  održani unutarstranački izbori SDP-a za čelne pozicije u općinama, gradovima i županijama. Vodeća osoba SDP-a u Brodsko-posavskoj županiji je Mario Vučinić. Za predsjednika GO Nova Gradiška je izabran Ivan Adžić, a zamjenica je Ljepša Rakas Vujčić. Novi članovi Gradskog Odbora SDP-a su: Nataša Vidaković, Vlatka Peterlik Vasiljević, Mirko Golovški, Boris Šalinski i Franjo Kikić.

Budući je politička i društvena situacija u Hrvatskoj sve složenija, politika socijaldemokracije promicat će, kako  u javnom, tako i  medijskom prostoru, pravo na  raznolikost mišljenja i stavova te poštivanje temeljnih ljudskih prava. Cilj nam je unapređenje kulture javnog dijaloga kako bi postali tolerantno društvo.  Potrebno je stalno upozoravati na neugodnosti i probleme koje građani doživljavaju zbog svoje nacionalne, spolne, rasne ili vjerske pripadnosti.

Jedna od najranjivijih skupina društva su umirovljenici koji su nas svojim radom zadužili, a imaju mirovine koje ih smještaju na granicu siromaštva i preživljavanja. SDP mora stati i u zaštitu svih radnika koji pošteno zarađuju kruh za svoju obitelj. Minimalni dohodak u Republici Hrvatskoj teško može prekriti  prehrambenu košaricu četveročlane obitelji, a da ne govorimo o ostalim troškovima života.

Zadatak gradskog SDP-a je da jasno i glasno, te argumentirano predlaže rješenja gradskoj upravi,  koja su racionalna, realna i poštena za dobrobit svih građana Nove Gradiške. Javno promišljanje i preispitivanje gradskih odluka i gradonačelnika zajedno s građanima je pravi put ka funkcionalnijoj i  transparentnijoj gradskoj upravi.

Svaka vlast, bilo na lokalnoj ili državnoj razini, mora preuzeti odgovornost za svoje političko djelovanje. Sugrađanima želimo da budu hrabri u ova nimalo laka vremena te da brinu za svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. SDP će uvijek biti na usluzi svojim građanima.

Predsjednik GO SDP-a Nova Gradiška

Ivan Adžić prof.

Komentari
Prethodni članakU Mjesecu borbe protiv ovisnosti konkretno: Štićenici Udruge NE-ovisnost oličili prostorije obitelji u potrebi
Sljedeći članakU Novoj Gradiški narušavao javni red i mir; u Starom Petrovom Selu bez vozačke i alkoholiziran…