U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno više od 700 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je više od šest tisuća ljudi.

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 211 novih slučajeva zaraze, potvrdio je za N1 ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Zvonimir Šostar.

Nacionalni stožer jučer je objavio nove mjere koje su vezane uz rad ugostitelja, a gostujući u programu Hrvatskog radija komentirao ih je epidemiolog Krunoslav Capak. Podsjetimo, radi se o ograničavanju radnog vremena, broju gostiju u zatvorenim prostorima odnosno jedan gost na 4 metra kvadratna. Ugostitelji tvrde da im takve mjere donose propast, a Capak je poručio:

“U mnogim zemljama zapadne Europe ugostiteljski objekti ne funkcioniraju iz razloga što imaju rast takav kakav imaju, a takav sad kreće i kod nas nažalost. Ako pogledate brojke u zemljama zapadne Europe svi oni kreću u neke restrikcije, provođenje mjera da smanje brojke. Dakle, naš cilj je da smanjimo brojke” kaže Capak.

Komentari