U subotu 4. ožujka oko 2,25 sati u Dragaliću, na kolniku Ulice kralja Tomislava se dogodila prometna nesreća u kojoj je 22-godišnjakinja teško ozlijeđena.
Do prometne nesreće je došlo na način da je 22-godišnjakinja zbog neprilagođene brzine unatoč nepovoljnim atmosferskim prilikama (mokar kolnik, magla) prilikom izlaska iz zavoja izgubila nadzor nad upravljačem automobila i sletjela s kolnika na travnatu bankinu gdje je lijevim bočnim dijelom vozila udarila u betonski šaht kanalizacije, te u zemljano-travnati odvodni kanala gdje je došlo do prevrtanja na krov.
Očevidom je utvrđeno da 22-godišnjakinja za vrijeme vožnje nije koristila sigurnosni pojas, te je teško ozlijeđena i zadržana u Općoj bolnici Nova Gradiška. Policija protiv vozačice podnosi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nova Gradiška: Sankcionirani alkoholizirani vozači

Novogradiški policajci su tijekom vikenda vršeći pojačane nadzore prometa sa naglaskom na vozače koji upravljaju pod utjecajem alkohola, utvrdili više prometnih prekršaja.
Pa su tako u petak, 3.ožujka oko 22 sata u Novoj Gradiški, prilikom nadzora prometa, zaustavili osobni automobil, kojim je upravljao 39-godišnjak. Izvršenim nadzorom ispitivanja alkoholiziranosti vozača kod istog je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,57 promila.
Zatim u subotu, 4. ožujka oko 2,30 sata u Novoj Gradiški, zaustavljen je osobni automobil, kojim je upravljao 53-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da isti upravlja pod utjecajem alkohola od 1,69 promila.
Također u subotu, 4. ožujka oko 22,50 sati u Novoj Gradiški, zaustavljen je osobni automobil, kojim je upravljao 60-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da isti upravlja pod utjecajem alkohola od 1,34 promila.
Svi alkoholizirani vozači su smješteni u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te policijski službenici protiv vozača podnosi optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakNovogradiške mažoretkinje i gosti održali svoju prvu plesnu priredbu
Sljedeći članakNajava: Večeras u Domu kulture otvorenje izložbe akademskog slikara Hrvoja Marka Peruzovića