Nakon sedam godina pauze novogradiške mažoretkinje ponovno su na okupu, a svoju prvu plesnu priredbu održale su jučer u dvorani Elektrotehničke i ekonomske škole.

Uz mlađu i stariju sekciju novogradiških mažoretkinja posjetiteljima su se predstavili i članovi Plesnog studija Marine Mihelčić, Glazbeni odjel gradske Osnovne škole „Mato Lovrak”, polaznici Dječjeg vrtića „Maslačak” i članovi dječje sekcije Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Trenk”.

Kako ističe trenerica Maja Sesar, svi su jedva dočekali nastup:

– Po prvi puta nastupili smo u novim, službenim odorama Grada Nova Gradiška. Uz novogradiške mažoretkinje posebno me vežu lijepe uspomene, stoga smo, uz pomoć roditelja odlučili ponovno pokrenuti njihov rad. Drago mi je i ujedno velika čast voditi ekipu koja je najbolji ambasador Nove Gradiške. Zasada imamo mlađu dobnu skupinu od 5 do 12 godina i seniorke do 24 godine. Nadamo se da će nam se još djece priključiti, nažalost veliki su nam problem dvorane i termini. Zasada nas je 40, treninge održavamo u novogradiškom Društvenom domu utorkom i četvrtkom od 18,30 do 20,00 sati. Iako ne radimo dugo, zdušno se pripremamo za Državno natjecanje mažoretkinja. Mlađe djevojčice će se predstaviti s jednom koreografijom, a seniorke s četiri natjecanja. Po prvi puta djevojčice iz mlađe dobne skupine Leona i Ema okušat će se u duo konkurenciji.

Uglavnom, izuzetan je ovo i hvale vrijedan način provođenja slobodnog vremena, stoga pozivam sve djevojčice, ali i dječake da nam se pridruže. Uvijek volim govoriti svojim djevojčicama i djevojkama da nastupaju srcem i u svemu će uspjeti – ističe Maja Sesar.

 

Komentari
Prethodni članakNovogradiški gimnazijalci u edukativnom posjetu Hrvatskom saboru
Sljedeći članakU Dragaliću teško ozlijeđena 22-godišnjakinja; u Novoj Gradiški sankcionirani alkoholizirani vozači