UHVAĆENI POČINITELJI TRI KAZNENA DJELA

Tijekom vikenda policijski službenici su riješili tri kaznena djela imovinskog karaktera. Naime, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 51-godišnjakom potvrdivši sumnju u počinjenje kaznenog djela teške krađe i kaznenog djela prikrivanja. Utvrđeno je, da je 46-godišnjak, dana 10./11. studenoga prošle godine, tijekom noći, provalio u trgovinu u Beravcima, ušao u unutrašnjost i otuđio 25 šteka raznih cigareta, te metalni sef u kojem se nalazilo nekoliko tisuća kuna. Potom je cigarete prodao 51-godišnjaku koji je znao da su cigarete pribavljene kaznenim djelom. Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje su od kolega susjedne policijske uprave preuzeli daljnji rad i podnošenja kaznenih prijava protiv dvojice počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom, potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Utvrđeno je, da je 18-godišnjak, dana 19. siječnja u poslijepodnevnim satima, u Cerničkoj Šagovini, oštetio metalni lokot na ogradi i pleksiglas na prozoru školske zgrade. Protiv osumnjičenika policija podnosi kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

OTKRIVENA TRI KRIVOTVORENA PCR TESTA

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška, dana 23. siječnja, policijski službenici su kontrolirajući osobe, prtljagu i vozila, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, kod tri osobe (svi državljani Republike Hrvatske) otkrili krivotvorene PCR testove. U 12. 45 sati, 39-godišnja vozačica osobnog automobila (bosansko-hercegovačkih nacionalnih i registracijskih oznaka), dala je na uvid negativan PCR test, a u 21.50 sati, isto su učinili i 41-godišnjak i 43-godišnjakinja (vozač i putnica iz osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka), koji su policajcima na uvid dali negativne PCR testove. Nakon sumnje da se radi o krivotvorinama, policajci su proveli kriminalističko istraživanje, te utvrdili da se radi o krivotvorenim PCR testovima, izdanim u susjednoj Bosni i Hercegovini. Policijski službenici protiv spomenute tri osobe podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenja isprave.

PAS UGRIZAO ŽENU

Na području Općine Oriovac, dana 23. siječnja, u 16.45 sati, pas kojega je bez povodca šetao 27-godišnjak, napao je drugoga psa kojega je koristeći povodac šetala 40-godišnjakinja. Kako bi razdvojila pse, reagirala je 46-godišnjakinja, koju je pas (vlasništvo 27-godišnjaka) ugrizao za šaku. Ozlijeđenoj ženi je pružena liječnička pomoć, a ozljede su okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede. Nadalje je utvrđeno, da su obadva psa uredno cijepljena i čipirana. Policijski službenici su protiv 27 godišnjaka podnijeli prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Slijedi izviješće mjerodavnom inspektoratu u Slavonskom Brodu.

Komentari
Prethodni članakKad nešto voliš: Učenica Industrijsko obrtničke škole Magdalena Dubinko i dalje niže uspjehe
Sljedeći članakDeset novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji