Prije dvije godine pisali smo o učenici novogradiške Industrijsko obrtničke škole Magdaleni Dubinko. Djevojka je to iznimnog talenta koja se u slobodno vrijeme bavi crtanjem i slikanjem.

Njen je to hobi od „malih nogu”:

– Uvijek sam voljela crtati, moji se roditelji bave poljoprivredom i uzgajaju krave, pa sam crtala krave, pse, mačke. Također sam crtala cvijeće i roditelje. Kada sam krenula u školu, na satu likovnog sam primijetila da uvijek napravim nešto drugačije od ostalih učenika. U razredu je bilo 30 učenika i kada smo crtali na temu lektire, dok bi sve crtali glavne likove, ja sam uvijek crtala nešto drugo, nešto što drugi nisu primijetili – kaže Magdalena.

Jedna od osoba zaslužnih za stavljanje Magdalene pod „svjetla reflektora” je njena profesorica praktične nastave Dragica Kekez. Naime, upravo je ona primijetila Magdalenin talent i odlučila ju „pogurati” prema naprijed, pomoći joj da se njeni radovi primijete, te da Magdalenin talent ne ostane samo na hobiju. Pisali smo tako prije dvije godine o Magdaelni, a ova talentirana, samozatajna djevojka nije stala na tome. I danas je aktivna, uz školu i dalje se intenzivno bavi crtanjem, a rad i trud su se ovih dana ponovno potvrdili.

Naime, učenica, sada 3. B razreda zanimanja krojač Magdalena Dubinko sudjelovala je na nagradnom likovnom natječaju povodom obilježavanja „Europskog tjedna održivog razvoja” pod nazivom „Moj pogled na ciljeve održivog razvoja” i u kategoriji br. 13 „Odgovor na klimatske promjene” osvojila nagradu. Tehnika kojom je radila su drvene boje, koje su joj, inače, omiljene u njenom umjetničkom izričaju. Magdalena je svoj crtež nazvala „Stvarnost”:

– Mi, zapravo, svojim rukama, ponašanjem i načinom života uništavamo svoj planet. Ako i dalje želimo živjeti na njemu, trebamo se promijeniti dok ga još nismo do kraja uništili i iscijedili – kaže Magdalena.

– Ovim putem želimo uputiti sve pohvale našoj Magdaleni u ime svih učenika i nastavnika Industrijsko obrtničke škole Nova Gradiška – dodaje njena profesorica Dragica Kekez.

Vjerujemo da ćemo za ovu mladu, talentiranu djevojku još čuti.

 

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakKino Nova Gradiška: Večeras i sutra akcijski triler “Sjena straha”
Sljedeći članakU Cerničkoj Šagovini pokušao provaliti u školsku zgradu, ponovno krivotvoreni PCR testovi…