Hrvatski turizam zbog globalne pandemije pretrpio je velik udarac, a štete su, iz dana u dan, sve veće. Ministarstvo turizma aktivno radi na mjerama kojima bi se negativni efekti trebali što više ublažiti, no još uvijek smo daleko od ponovnog pokretanja turističke djelatnosti. Svjesni su toga i u Turističkoj zajednici Brodsko-posavske županije.

Osim toga, niti od manifestacija, čini se, ove godine ništa. Neke su već odgođene, a sudbina onih koje su se tijekom ljeta trebale održati još uvijek nepoznata. Koliko su upravo one važne za turizam na ovome području vidljivo je iz primjera Mega biker susreta koji su već godinama u Slavonski Brod osim bajkera, privlačili i brojne turiste što potvrđuju i brojke, rekla je za SBTV direktorica TZ BPŽ, Ružica Vidaković.

– Mi nemamo sunca i mora, doduše, imamo naše slavonsko, ali najveći značaj za nas su manifestacije koje organiziramo tijekom cijele godine –

Optimizma, navodi Vidaković, ipak ima. Pa se u TZ nadaju da bi se neke manifestacije mogle održati barem u nekom obliku. Primjerice Novogradiško glazbeno ljeto.

– Može biti dvije, tri tisuće ljudi. Mada je nemoguće da toliko ljudi bude, jer obično NG ljeto posjeti više od deset tisuća ljudi. Stoga, barem ćemo dio probati odraditi. Naš dio bi bila financijska i promotivna pomoć, a njihov organizacija – kaže

Kao što znamo, NG ljeto je manifestacija koja svake godine okupi daleko veću koncentraciju posjetitelja od svih drugih događaja u Novoj Gradiški. Kroz glazbene, kulturne, gospodarske i zabavne sadržaje u centru grada, u tjednu održavanja samih koncerata i popratnih sadržaja kroz grad prođu desetci tisuća posjetitelja, ali nada postoji. Možda nam baš NG ljeto bude prvi pravi izlazak nakon pandemije koronavirusa.

Foto: TZNG

Komentari