Grad Nova Gradiška i tvrtka „Odlagalište” bogatiji su za dva nova komunalna vozila:

– Kao odgovorna osoba tvrtke „Odlagalište” uistinu sam zadovoljan što smo došli do kraja još jednog projekta od iznimne vrijednosti za našu tvrtku. Prije 16 mjesec aplicirali smo ovaj projekt prema europskim fondovima, danas smo dobili jedno, a sljedeći tjedan isporučit će nam i drugo vozilo. Radi se o nabavci dva komunalna vozila koja smo nabavili temeljem potpisanog ugovora s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša.

Ukupna vrijednost projekta je 2.053.500,00 kuna. Ukupni prihvatljivi troškovi su 1.642.800,00 kuna bez PDV-a, od toga bespovratna sredstva iznose 1.396.380,00 kuna, uložili smo vlastitih sredstva 246.420,00 kuna. Danas smo upriličili primopredaju jednog vozila spremnika 7,5 metara kubnih, vrijednosti 661.250,00 kuna s PDV-om.

Ta su nam vozila od iznimne vrijednosti jer predstavljaju osnovno sredstvo za rad. Sljedeći mjesec krenut ćemo s podjelom kanti za papir i plastiku, a vozila će prvenstveno biti korištena za sakupljanje sekundarnih sirovina, odnosno za papir i plastiku. Zašto ovo radimo?! Zato jer volimo i želimo lijepu i čistu Novu Gradišku – rekao je direktor tvrtke „Odlagalište” Marijan Furić.

– Ovo je projekt koji je sufinanciran europskim sredstvima, a utrošen u hrvatskom poduzeću. Tu je kompanija „Tehnix” bila partner i kao proizvođači smo se potrudili da napravimo najbolje vozilo i da svi budu sretni i zadovoljni – dodao je u ime tvrtke „Tehnix” zamjenik voditelja komercijalne službe Vlado Balent.

– Drago mi je da sam imao prigodu nazočiti ovom vrijednom događaju. Mi u startu zadnjih pet godina kada pričamo o ovom gradu, pričamo prvenstveno o gospodarstvu. Na drugom je mjestu ekologija. U posljednjih nekoliko godina napravili smo jako puno i jedan smo od rijetkih gradova koji nema problema s odlaganjem otpada. Ne samo da imamo dovoljno prostora jer smo vizionarski razmišljali prije pet godina da osiguramo taj prostor, uskoro krećemo u izgradnju nove deponije koja će nam do 2028. godine osigurati siguran odvoz otpad.

Da bi se sve ovo realiziralo moramo imati kvalitetan komunalni pogon. Vozila udovoljavaju najvišim standardima prikupljanja komunalnog otpada jer naš grad i građani to zaslužuju. Praktično, želimo našu Novu Gradišku koja je zelena i za koju svi kažu da je lijepa i čista, učiniti još ljepšom i boljom. Želim se zahvaliti direktoru tvrtke „Odlagalište” Marijanu Furiću, svim djelatnicima ove tvrtke te partnerima na izvrsno odrađenom poslu – dodao je gradonačelnik i saborski zastupnik Vinko Grgić.

 

Komentari
Prethodni članakOd ponedjeljka se zatvara dio ceste u Orubici
Sljedeći članakPojavila se delta plus varijanta: Koji su simptomi na koje trebate paziti?!