VELIKO HVALA svim djelatnicima tvrtke Clarum, koji predano rade kako bi osigurali nesmetanu opskrbu hranom za sve naše građane u ovoj izvanrednoj situaciji epidemije virusa COVID-19.

Kako bi zaštitili svoje djelatnike tvrtka Clarum je već 27.02.2020. godine započela s edukacijama zaposlenika i uvođenjem izvanrednih mjera kako u procesu proizvodnje tako i općenito u poslovanju.
Kako bi dodatno zaštitili svoje djelatnike omogućili smo zaštitne maske, rukavice, zaštitne naočale i dezinfekcijska sredstva. Reorganizirali smo proizvodne procese na način da su zaposlenici udaljeni minimalno 2 metra jedan od drugoga.

Također se redovito i pojačano dezinficira sva proizvodna operema, kolica, transporteri i sve površine u proizvodnji i skladištima. 

Uvedene su mjere zaštite skladištara koji dolaze u doticaj s kamionima dobavljača, na način da vozači ostaju u svojim kabinama, a nakon dezinfekcije vozila se pristupa utovaru ili istovaru roba. 

Trenutačno je proizvodnja šest dana u tjednu organizirana u dvije smjene, između kojih je pola sata pauze, kako ne bi došlo do križanja radnika između smjena i unutar koje se, kao i na kraju radnog dana, provodi provjetravanje, te redovite i pojačane dezinfekcije proizvodnih pogona i drugih radnih prostora u kojima borave zaposlenici. 

Zaposlenicima čiji radni zadatci nisu usko vezani uz proizvodnju (Prodaja, Nabava, Marketing), omogućili smo rad od kuće, a ostalom administrativnom osoblju omogućili smo da je svaka osoba zasebno sama u uredu tokom radnog vremena.

 

Cijene svih Clarumovih proizvoda ostale su nepromijenjene.

Kako bi omogućili nesmetanu opskrbu hrvatskog tržišta hranom zaposlenici tvrtke rade pojačano, te je Uprava tvrtke donjela odluku o jednokratnoj novčanoj nagradi svih naših djelatnika za izuzetne rezultate i pridržavanje pojačanih higijenskih mjera, te osigurala zalihu Clarumovih proizvoda, koja će biti podijeljena svim našim zaposlenicima.

S poštovanjem,

M.Sc. Ivan Šimić, MBA
CEO

 

Komentari