Učiniti grad ljepšim, omogućiti sugrađanima svih generacija ugodan i kvalitetan život, intencija je gradskih vlasti sa svakim novim projektom. Nova Gradiška svakim danom poprima novi izgled, uređuju se, prema mogućnostima, pojedine gradske ulice i objekti, no svjedoci smo da se neki od uređenih objekata sve češće devastiraju.

Jedan od takvih primjera prije dvije godine je uređeni prostor Športsko rekreacijskog centra „Ivo Petranović”. Svečano otvoren 14. svibnja 2017. godine, nazvan je po doajenu sportskog novinarstva i sportskom djelatniku Ivi Petranoviću koji je ostavio velik trag u životu našeg grada.

Novogradiščani i svi ljubitelji sporta i zdravog načina života dobili su sadržaje za bavljenje sportskim aktivnostima kakve dosada nisu imali, igralište za basket, igrališta za odbojku, rukomet i nogomet na pijesku, street workout, skate park i dječje igralište.

Koliko su ovi sadržaji mladima bili potrebni pokazao je tada i njihov interes pa i u godinama koje su uslijedile. Centar je postao hit, i u potpunosti služi svojoj svrsi, no fotografija koju nam je ovih dana poslala jedna naša sugrađanka nikako ne ide tome u prilog. Kako nam reče, nekidan je vidjela skupina djece starosti 12 godina koji su „revnosno” skakali po mreži i napravili upravo ovo…Tko je zatajio, tko je kriv, na svakome je da prosudi i ocijeni, no da je lijepa slika u svakom slučaju nije.

Foto: S otvorenja Športsko rekreacijskog centra „Ivo Petranović” i snimljeno prije nekoliko dana

 

Komentari