Dana 3.6.2018. slijedom najave Glavnog ureda HTZ-a Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je ugostila španjolske novinare gospodina Aitor Pedruzea i Indigo Carranza koji su u svom putovanju kroz Hrvatsku i Slavoniju iskazali interes za posjetu i boljem upoznavanju eko etno sela Stara Kapela.

Po dolasku, gostima je priređeno osvježenje i degustacija domaćih proizvoda. Gosti, Aitor i Iñigo Pedrueza Carranza, oduševljeno su komentirali i konzumirali predstavljene proizvode. Bili su ugodno iznenađeni srdačnom dobrodošlicom i dočekom na materinskom jeziku.

Također su pozitivno ocijenili stručno vodstvo gospođe Ane Albreht koja im je na španjolskom jeziku prezentirala turističku ponudu naše županije kao i kompletnu organizaciju eko etno sela.

Nakon obilaska sela, ručali su u restoranu „Tunjina kuća“ gdje su im posluženi domaći proizvodi. Tijekom ručka, kroz razgovor s domaćinima saznali su o povijesti i kulturi Slavonije, te o turističkim ponudama kao što su kulturne manifestacije ali i mogućnosti cikloturizma u našoj Brodsko – posavskoj županiji .
Nakon ručka, pohvalili su slavonsku gastronomiju te vrlo zadovoljno usporedili uslugu s uslugom u njihovoj zemlji. Priznali su nam da su na trenutak zaboravili da nisu u Španjolskoj jer upravo toliko hrane i srdačnosti ima i u kući njihove majke.

Nakon obilaska i ručka krenuli su prema Đakovu. Iako su izrazili želju da ostanu još koji dan, njihov poslovni raspored im je planiran ipak drugačije. Obećali su skori povratak i zahvalili se na prekrasno provedenom vremenu.

Ružica Vidaković, univ. spec. oec
direktorica Turističkog ureda

no images were found

Komentari
Prethodni članakOdjeci sa sjednice Gradskog vijeća: Tko se pravi lud, a tko potkapacitiran, tko je koga odveo u stečaj, a tko naftaš
Sljedeći članakGradnja novog vrtića može početi- Rešetarima izdana građevinska dozvola