Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su 3.i 4. travnja spriječili dva slučaja krijumčarenja osoba. Naime, jučer 3. travnja, u večernjim satima na autocesti A3 kontrolirali su teretni automobil rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka te dvojicu vozača u dobi od 29 i 38 (rumunjski državljani). U unutrašnjosti tovarnog prostora u kojem su se nalazile žitarice, uočeno je više osoba (stranih državljana) za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Nadalje, 4. travnja u ranim jutarnjim satima, policijski službenici su također na autocesti A3 kontrolirali osobni automobil rumunjskih nacionalnih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji rumunjski državljanin. U unutrašnjosti automobila se nalazilo više osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku.

Nastavlja se daljnji rad i kriminalističko istraživanje policijskih službenika nad trojicom osumnjičenih na okolnosti počinjenja kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskog, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, a nakon kojega će biti podnijete odgovarajuće prijave.

Prema stranim državljanima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Komentari
Prethodni članakKroz besplatni program do kvalitetnije izobrazbe i praktičnih znanja učenika medicinske škole
Sljedeći članakObavijest građanima o rokovima provjere podataka upisanih u registar birača, upisa dopune ili ispravka podataka