ODUZET AUTOMOBIL OD ALKOHOLIZIRANOG RECIDIVISTE, UPRAVLJAO POD ZABRANOM, NIJE BIO VEZAN, A NITI DIJETE U AUTOSJEDALICI

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, dana 8. rujna, u Slavonskom Brodu, u Ulici Pavla Radića, prilikom redovitog nadzora prometa zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 34-godišnjak. Pritom su utvrdili, da isti upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola. Alkotestom je u njegovu organizmu očitana koncentracija alkohola od 1,85 promila. Također je utvrđeno, da 34-godišnjak tijekom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas, te je u automobilu prevozio dijete, koje nije bilo vezano u auto sjedalici zaštitnim sigurnosnim pojasom. Alkoholizirani 34-godišnjak je višestruki počinitelj prometnih prekršaja, te su ga policijski službenici zadržali u policiji na otriježnjenju. Od njega je oduzet i osobni automobil, a brigu o djetetu preuzela je majka. Policijski službenici protiv 34-godišnjaka podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Sukladno prethodnim informacijama (priopćenje za medije od 8. rujna), policijski službenici će i dalje pojačano nadzirati promet u zonama škola, a posebno će nadzirati obvezu vozača prema pješacima koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila, način prijevoza djece, kao i zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola.

VOZAČ ZADRŽAN U POLICIJI NA OTRIJEŽNJENJU

U Novoj Gradiški, u Ulici J. Haulika, dana 9. rujna, u 0.55 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, zaustavili su u prometu osobni automobil požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak. Alkotestom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola od 1,20 promila. Policijski službenici su alkoholiziranog vozača zadržali u policijskim prostorijama do otriježnjenja, te protiv istoga slijedi odgovarajuća prekršajna prijava mjerodavnom sudu.

TROJE SE POTUKLO ZBOG LJUBAVNIH PROBLEMA, A ČETVRTI OPONAŠAO DIVLJE ŽIVOTINJE

Dana 9. rujna, u 1.40 sati, u centru Slavonskog Broda, javni red i mir su narušavali 29-godišnjak, 44-godišnjak i 23-godišnjakinja, koji su se zbog ljubavnih problema posvađali i potukli, udarajući se međusobno rukama po glavi i tijelu. Policijski službenici protiv navedenih troje podnose optužne prijedloge Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok su 29-godišnjaku uručili i obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Na području u nadležnosti rada Policijske postaje Okučani, dana 9. rujna, oko 2 sata, 43-godišnjak je pod utjecajem alkohola vikao i galamio, ispuštao neartikulirane glasove i oponašao divlje životinje, te tako narušavao javni red i mir građana.

Prekršitelj je uhićen i zadržan u policiji na otriježnjenju, no prethodno su ga pregledali liječnici utvrdivši da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 43-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.

Komentari
Prethodni članakIz pera naše sugrađanke Mirele Relković: O(za)tvaranju unutarnjih prostora kafića
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 47 novih slučaja zaraze