Pojačano znojenje i neugodan miris čine ljeto nepodnošljivim. Srećom, postoje trikovi koji će vam pomoći da se znojite manje i reducirate neugodne mirise.

Pravilno nanesite dezodorans

Dezodoransu treba vremena da djeluje i potrebna mu je suha površina kože. Noću su temperature niže i vi ste najmanje aktivni, što dezodoransu daje vremena da počne djelovati, stoga umjesto nakon buđenja, dezodorans nanosite prije spavanja.

Nosite laganu odjeću

Na visokim temperaturama izbjegavajte pripijenu i odjeću od umjetnih materijala. Umjesto toga izaberite laganu odjeću prozračnih prirodnih materijala poput pamuka ili lana, nešto širih krojeva kako bi spriječili ljepljenje odjeće za kožu. Žene mogu nositi i šešire koji sprječavaju direktno dopiranje sunčevih zraka do kože. 

Izbegavajte jako začinjenu hranu

Tijekom ljeta smanjite konzumaciju jako začinjene hrane kako biste minimilizirali znojenje. Ljuta i začinjena hrana ubrzava rad našeg organizma, što i u hladnijim danim potiče na znojenje. Preko ljeta takvu hranu valja izbjegavati i zamijeniti ju laganim namirnicama punim vode i vlakana. 

Vježbanje

Vježbanje po vrućini možda djeluje suludo, ali probajte. Tijekom vježbanja ćete se znojiti, ali kasnije će tog znoja biti manje.

Pokušajte s domaćim preparatima

Ocat je prirodan antiperspirant, pomaže u sužavanju pora i smanjuje znojenje. Također smanjuje količinu bakterija koje uzrokuju miris znoja. Možete ga utapkati u kožu, a možete ga i popiti. Također, probajte i čaj od kamilice ili crni čaj koji hlade organizam i ublažavaju znojenje. 

Foto:Ilustracija 

 

Komentari
Prethodni članakProdužen rok za prijave za zanimanje policajac/policajka do 31.srpnja
Sljedeći članakTko su dobitnici javnih priznanja Općine Rešetari