Zimsku pauzu od igranja nogometa na velikom terenu mladi nogometaši, po uzoru na one starije, iskoristili su za nastupanje na brojnim malonogometnim turnirima.

Kadeti i juniori MNK “NG-Unitas” sudjelovali su na 28. Božićnom malonogometnom turniru Požega, dok su juniori igrali i na Zimskoj malonogometnoj ligi Nova Gradiška i to u seniorskoj konkurenciji.

Što se tiče turnira u Požegi  koji je dobro poznat po jakoj konkurenciji kako je pod ingerencijom HNS-a, kadeti “NG-Unitas” ostvarili su odličan rezultat plasiravši se u polufinale natjecanja te osvojivši na sveukupno 3.mjesto na turniru pobijedivši svoje protivnike uvjerljivim rezultatom 3:1.

Juniori su plasmanom u polufinale ostvarili također ostvarili vrlo dobar rezultat, no nesretno su nakon izvođenja penala iz polufinala ispali, te završili na četvrtom mjestu lige primivši u posljednjoj minuti utakmice za treće mjesto zgoditak za rezultat 3:4. Bez obzira na poraz, MNK “NG-Unitas” kući nije otišao bez odličja, barem za najboljeg strijelca koji je sa 7 zgoditaka na turniru zaslužio Vinko Medvedović.

Nastupom na Zimskoj malonogometnoj ligi Nova Gradiška momčad juniora pod nazivom “Metro/Unitas” atraktivnom igrom pobrala je simpatije gledatelja, no ne i vrhunske rezultate s obzirom na gust raspored utakmica u Požegi i Novoj Gradiški. Ipak, za istaknuti je kako je momčad “Metro/Unitas” u grupnoj fazi natjecanja ZMNL Nova Gradiška ostvarila pobjedu nad kasnije konačnim pobjednikom Zimske lige, ekipom Caffe bara “Rubikon”.

Organizator i ovog turnira prepoznao je trud i zalaganje mladih malonogometaša “Metro/Unitas”  te ih nagradio peharom za Fair-play. 

Komentari