Cjelovečernjim koncertom “Sačuvajmo običaje stare” sinoć su se u novogradiškom Domu kulture predstavili članovi Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk”. Prikazali su samo dio bogatog repertoara te i ovoga puta izveli dramski igrokaz pod nazivom “Snaše i lole iz večernje škole”. Kako je istaknula predsjednica “Trenka” Verica Vuković, koncert poklanjaju Gradu uz njegov rođendan, a zahvalila je i svim posjetiteljima na vjernom praćenju njihovih koncerata.

Ovoga su se puta “Trenkovci” predstavili u punom sastavu, od najmlađih do najstarijih, a izveli su koreografije Posavine, Prigorja i Slavonije. Za nastup su folkloraše uvježbali Vesna Vlaović i Marija Tkalčec, tamburaše Bruno Šporčić, a posjetiteljima su su predstavile i članice pjevačke skupine i Mario Funes.

I ovoga puta nije izostao dobro poznati igrokaz “Trenkovaca”. Snaše i lole iz večernje škole pokazali su nam kako je to kada moraš u nešto starijim godinama ići polagati nezavršene razrede osnovne škole i do suza nasmijali publiku.

U ime Grada Nova Gradiška dobrodošlicu je posjetiteljima poželio zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

“Trenkovci” će i večeras održati cjelovečernji koncert, ovoga puta potpomognuti članovima Kulturno umjetničkog društva “Nikola Šubić Zrinski” iz Petrijevaca.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakGradu na dar- 15. izložba Dani tehničke kulture
Sljedeći članakGrad i građani proslavili 170 godina Nove Gradiške/ Foto