Događanja povodom dana grada ove godine ne nedostaje, iz dana u dan svjedočimo kulturnim, glazbenim, sportskim i drugim poklonima koje građani daruju svome Gradu povodom 170 godina postojanja. 

Grad svoju zahvalnost i radost zbog velikog broja događanja iskazuje iz godine u godinu središnjim zbivanjem za sve građane prve subote nakon službenog datuma Dana grada. I ove godine, već tradicionalno, Grad je svoje građane i posjetitelje počastio kuhanim, vinom, čajem i giricama, a drugu godinu za redom slovenski bend The Unimogs iznenadio je svojim performansom, sve, pa čak i sebe same. 

Dodatan “štih” zajedničkoj rođendanskoj proslavi grada i građana donio je snijeg, zbog kojeg su se članovi The Unimogs benda odličili koncert s krova zgrade nekadašnje robne kuće preseliti na točkove, točnije u kamion Marković transporta. Još neviđen koncert i energija frontmena i članova slovenskoga benda ugrijao je Novogradiščane. Ni aromatičnog kuhanog crnog i bijelog vina vinarije Kovre za promrzle prste i podmazivanje grla nije nedostajalo. Pjevali su Novogradiščani pod snježnim pokrivačem tako bezvremenske domaće i strane hitove, ipak, ne slavi se svaki dan 170-i rođendan Grada. 

I ako se slučajno pitate: “Zašto Slovenci sviraju povodom Dana grada Nova Gradiška?”. U slučaju da ne znate, ove simpatične dečke osvojila je jednako, ako ne i malo više simpatična Nova Gradiška, čiji su česti gosti. Zato je njihov doprinos gradu i Danu grada Nova Gradiška, ono što najbolje znaju, na sveopću radost Novogradiščana, stvaranje odlične glazbe.

no images were found

Komentari
Prethodni članak“Trenkovci” održali cjelovečernji koncert, večeras slijedi nastavak / foto
Sljedeći članakDruga adventska svijeća krasi naš grad