Na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški danas tijekom prijepodneva, već tradicionalno, obilježen je Svjetski dan prve pomoći.

Ovogodišnja tema obilježavanja je posvećena prvoj pomoći kod prometnih nesreća. Nositelj je aktivnosti i ove godine bilo Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška:

Osposobljavanje što većeg broja ljudi za pružanje prve pomoći važno je u spašavanju života kao i u smanjenju štetnih posljedica nesreća koje se događaju svakodnevno u svim životnim aktivnostima.Budući je prva pomoć tradicionalna djelatnost Hrvatskog Crvenog križa, ovim aktivnostima nastojimo potaknuti građane na savjesno i odgovorno ponašanje, s ciljem spašavanja života i smanjenja posljedica od invaliditeta zbog iznenadnih bolesti i ozljeda.

Povodom tog dana naše društvo Crvenog križa u Novoj Gradiški planira kroz pokaznu vježbu ekipa Mladeži Crvenog križa prikazati pružanje pomoći unesrećenima. Uz Crveni križ i djelatnici Policijske postaje i Patronažne službe uzeli su učešća u ovoj manifestaciji kako bi svi zajedno podsjetili naše građane na važnost pružanja prve pomoći. Patronažna služba Nova Gradiška mjerila je šećer u krvi i tlak, dok se ove godine u obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći uključio i „A1 fitness centar“ koji je predstavio zdrav život i prevenciju bolesti kroz vježbanje i tjelesnu aktivnost – kaže Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa.

 

no images were found

Komentari