Učenici i profesori novogradiške Industrijsko obrtničke škole dobili su jučer vrijednu donaciju. Na prijedlog našeg sugrađanina, dugogodišnjeg novogradiškog obrtnika Josipa Tokića, vlasnika Automehaničarske radionice „Tokić”, renomirana tvrtka „Tokić” d.o.o. iz Zagreba uručila im je novčanu donaciju od deset tisuća kuna. Kako ističe profesorica teorijske nastave u ovoj školi Ivanka Mutnjaković, donacija će im itekako dobro doći:

– Želimo se zahvaliti našem sugrađaninu Josipu Tokiću koji nas je predložio renomiranoj tvrtki „Tokić” d.o.o.. Naravno, od sveg srca zahvaljujemo i našem sponzoru tvrtki „Tokić” d.o. o. koja će nam pokloniti ovu vrijednu donaciju. Školi, učenicima i profesorima će ovo itekako dobro doći, dobivena sredstva planiramo iskoristiti u školskom praktikumu za učenike koji se školuju u zanimanju mehatroničar. Najvjerojatnije ćemo od dobivenih sredstva kupiti nešto za autodijagnostiku. Svake godine imamo desetak upisanih učenika u smjer mehatroničar, učenici imaju kombiniranu teorijsku i stručnu nastavu, a tijekom školovanja pokušavamo ih osposobiti za tržište rada – kaže Mutnjaković.

Donaciju im je uručio predstavnik tvrtke „Tokić” d.o.o. iz Zagreba Miro Begović:

– Našli smo se ovdje kako bi donirali sredstva vašoj strukovnoj školi povodom trideset godina rada naše tvrtke. Vaš sugrađanin Josip Tokić kao naš vanjski partner i zastupnik naših dijelova za rezervne dijelove predložio je novogradišku Industrijsko obrtničku školu za dobivanje naše novčane donacije, stoga smo na neki način i ovim činom htjeli potaknuti djecu da se odluče za ovo zanimanje – rekao je Begović.

Josip Tokić, vlasnik je Automehaničarske radionice „Tokić” iz Ljupine u kojoj učenici ove škole obavljaju stručnu praksu:

– Budući sam i sam bio polaznik ove škole, nisam morao puno razmišljati koga predložiti. Svake godine imam po tri učenika ove škole na stručnoj praksi, stoga mi je ovo bio normalan slijed. U svijetu obrtništva sam od 1998. godine, imam zaposlenih 11 djelatnika, borimo se na sve moguće načine. Korona nas je „uzdrmala” malo, ali ne damo se. Učenici koji se školuju za ovo zanimanje uglavnom posao nađu u mom servisu, ali neki od njih se odlučuju i za samostalno otvaranje obrta – kaže Tokić.

 

Komentari
Prethodni članakSutra stiže sveti Nikola u Novu Gradišku i Rešetare
Sljedeći članakOd sutra kreću kazne za kršenje mjera