Članovi Udruge “Konji bili, konji vrani” sutra, 5. prosinca će organizirati tradicionalno darivanje djece u povodu blagdana svetog Nikole. Kako ističe predsjednik udruge Dražen Madžarević, sve će se odvijati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama:

– Konjska zaprega u kojoj će biti sveti Nikola kretat će se ulicama Nove Gradiške u vremenu od 15:00 do 16:30 sati i to ulicama užeg dijela grada. Dolazi od Rešetara, Strossmayerovom ulicom te će se kretati Benkovićevom, Gundulićevom, Dieneševom, Ljubibratićevom, Haulikovom i Ulicom slavonskih graničara.

Sv. Nikola će više puta proći navedenim ulicama pa zamoljavamo građane da se ne okupljaju na jednom mjestu te da se pridržavaju epidemioloških mjera, da stanu bilo gdje uz cestu ili korzo i svako dijete će dobiti poklon. U ovo Adventsko vrijeme želimo vam puno zdravalja i strpljenja – ističe Madžarević.

Sveti Nikola stiže i u Općinu Rešetari, ističu u Društvu Naša djeca Rešetari.

Evo njihovog priopćenja:

Draga djeco i ove godine u posjet nam stiže Sv.Nikola.

U subotu 05.12.2020.godine u našu općinu Rešetari dolazi vaš najdraži svetac Sv.Nikola.

Društvo naša djeca Rešetari i udruga Konji bili konji vrani pomoći će Sv.Nikoli u obilasku naše općine, te također će darivati djecu sa slatkim poklopčićima koje je osigurala općina Rešetari.

Sv.Nikola će u kočiji obići svih naših 7 sela.

Zbog situacije u kojoj se nalazimo svima poznati Covid-19 ove godine podjela darova za djecu odvijat će se na otvorenom prostoru prema posebnim epidemiološkim uvjetima.

Stoga, draga djeco sv.Nikola vas moli da po dolasku obavezno imate maske da se držite razmaka jedni od drugih kako bismo na siguran način dobili svoj slatki poklopčić.

Sv. Nikola poručuje vam da se ove godine nećete moći slikati s njim i sjediti mu u krilu kako ste mogli svih ovih godine, ali ne budite tužni nadoknaditi ćemo to sve iduće godine .Dragi roditelji vi koji ćete dovesti svoje mališane i za vas vrijede ista pravila.

Općina Rešetari osigurala je za svako dijete poklon, stoga vas molimo da svi zajedno budemo savjesni i odgovorni u novo nastaloj situaciji.

Sa Sv.Nikolom dolaze i njegove pomoćnice članice Društva naša djeca Rešetari koje će pomoći u podjeli darova .

Podjela darova odvijati će se prema sljedećem rasporedu:

Rešetari

10:00 sati ispred crkve Krista Kralja(ul.Matije Gupca,Frankopanska i Vl.Nazora)

10:15 sati kod Piljuzana (ul.Braće Radića i K.P.Krešimira)

10:30 sati kod Barbare (ul.Bana Josipa Jelačića)

10:45 kod Biondića (ul.Kralja Tomislava)

Adžamovci

11:15 sati u dvorištu doma

Zapolje

11:30 sati ispred crkve

Brđani

12:00 sati kod doma

Gunjavci

12:30 sati kod doma

Drežnik

13:00 sati kod crkve

Bukovica

13:30 sati kod doma

Sv.Nikola će darivati djecu od 0-10 godine starosti.

Sve vas voli Sv.Nikola i budimo odgovorni svi zajedno u subotu i budimo primjer odraslima da zajednički možemo sve pobijediti pa i Covid-19.

Pozdravlja vas sv.Nikola sa svojim pomoćnicima, članicama Društva naša djeca Rešetari i članovima udruge Konji bili konji vrani.

Komentari
Prethodni članakNovogradiški Gradski muzej i škole: Poželjno zajedništvo
Sljedeći članakTreba misliti na svoje: Učenicima i profesorima novogradiške Industrijsko obrtničke škole uručena vrijedna donacija