Ove godine nacionalne ispite pišu svi učenici osmih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj. Osim osmaša, ispite polažu i učenici četvrtih razreda u 81 školi koja je lani sudjelovala u pilot-projektu. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je javni poziv za ocjenjivače ispita. Tri su temeljna uvjeta koje nastavnici moraju zadovoljiti, a iz NCVVO-a navode da će onima izvan Zagreba biti osiguran smještaj i ‘prikladna naknada’.

 

Otvoren je javni poziv za izbor ocjenjivača nacionalnih ispita u 2022./2023. godini. Ove godine ispite pišu svi učenici osmih razreda u Hrvatskoj i to iz osam predmeta – Hrvatskog, Matematike, prvog stranog jezika, Biologije, Kemije, Fizike, Geografije i Povijesti. Ispiti se provode od 13.  do 31. ožujka. Uz osmaše ispite polažu i učenici četvrtih razreda u 81 školi koja je lani sudjelovala u pilot-projektu i to iz Hrvatskog, Matematike i Prirode i društva, od 6. do 10. ožujka.

Rok za prijavu je 29. siječnja 2023. godine, a kandidati se prijavljuju online na ovoj poveznici te uz prijavu trebaju priložiti životopis, presliku diplome i suglasnost ravnatelja o sudjelovanju u ocjenjivanju. Prema planu koji je objavljen uz javni poziv ocjenjivanje ispita započinje 20. ožujka i traje do 20. travnja.

 

Komentari
Prethodni članakGDCK Nova Gradiška pomaže stradalima u lančanom sudaru na autocesti
Sljedeći članakŽOK Nova Gradiška: Odbojka nije zahtjevan sport a donosi niz benefita