Krenuo je on dobro, ali u trećem krugu na trećoj poziciji izgleda da ga je izdalo srce. On je čak i zakočio, gotovo i stao i brzina je bila svega 30-ak kilometara na sat u trenutku pada, otkriva njegov prijatelj

Nije poginuo zbog brzine ni utrke, našem Željku jednostavno je stalo srce, rekao nam je Zoran Majcan, prijatelj i susjed Željka Tkalčevića (61). Višestruki prvak Hrvatske, nosioc Zlatne kacige i legenda motociklizma poginuo je  nešto iza 17 sati na utrci Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama na autodromu Glavica kraj Požege. Na ravnom dijelu staze počeo je vijugati po stazi, pao je s motocikla i preletio preko bankine. Liječnici su ga gotovo sat vremena pokušavali reanimirati na mjestu događaja. Pretpostavlja se da mu je pozlilo u vožnji.

– Bilo mu je loše i dan prije, žalio se da mu nije dobro i da će u ponedjeljak ići liječniku. I prije početka utrke nije izgledao dobro. Čak smo ga nagovarali da odustane, ali nije se dao. Krenuo je on dobro, ali u trećem krugu na trećoj poziciji izgleda da ga je izdalo srce. On je čak i zakočio, gotovo i stao i brzina je bila svega 30-ak kilometara na sat u trenutku pada – potreseno nam je ispričao Majcan.

Liječničke ekipe odmah su započele reanimaciju. Iako su ga pokušali oživjeti sat vremena, nije bilo pomoći.

– Tijekom vožnje preminuo je prirodnom smrću. Nakon duge reanimacije ljudski život, na žalost, nisu uspjeli vratiti i čovjek je preminuo – kratki je komentar Moto kluba Požega, koji je organizirao utrku.

Vozio je Suzuki 750 u klasi 9 prvenstva Hrvatske u oldtimer utrkama.

Izvor/Foto: 24sata

Komentari
Prethodni članakPOLICIJA POTVRDILA: Pokušaj ubojstva u Slavonskom Brodu
Sljedeći članakStožer CZ BPŽ: Evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2