Svake godine krajem Kolovoza mnoštvo vjernika skupi se dugim cestama do svetišta u Pleternici, a posljednji dan 31.8. poslije svečanog euharistijskog slavlja nastavlja se procesija s upaljenim svijećama.

Već dug niz godina biciklisti župe Kraljice svete Krunice hodočaste u svetište Gospi od suza u Pleternicu. Tako su i ove nedjelje biciklima uputila prema Pleternici na brdo Gospe od suza.

Odvažnih petnaestak biciklista oko 14:00 sati ispred njihove stare župne crkve, prije samog polaska, blagoslovio ih je njihov upravitelj župe Ivan Štivičić, te poslije zajedničke molitve krenuli prema Pleternici.

Cijelim putem ih je pratilo lijepo vrijeme te su bez ikakvih prepreka oko 17:00 sati došli do odredišta, te su se uputili pomoliti i pokloniti Gospi od suza te s ostalim vjerničkim pukom u sabranosti dočekali središnje euharistijsko slavlje koje je započelo u 19:00 sati.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je msgr. Antun Škvorčević. U sitnim večernjim satima, sretno su stigli svojim kućama.

Fotografije biciklističkog hodočašća biciklista župe Kraljice svete Krunice Gospi od suza u Pleternicu možete pogledati na župnoj stranici. 

Autor: Dražen Đukić

 

Komentari
Prethodni članakOdržana manifestacija “Razigrani Lipicanci pod bajerom na Savi”
Sljedeći članakPomozimo maloj Emi Poljak na 060/94-94-94