Sinoć je završena dvodnevna manifestacija prvog novogradiškog Oktoberfesta, festivala piva i dobre zabave.

U uređenom novogradiškom Gradskom parku okupili su se brojni posjetitelji koji su uživali u odličnom domaćem kraft pivu, ali i u dobroj glazbi te ugodnoj atmosferi.

Večer je obilježilo i veliko otvorenje Olimpivade, natjecanja u raznim pivskim disciplinama; poput natjecanja u brzom ispijanju piva, natjecanja u držanju krigle s pivom, pivski maraton, lančano ispijanje, ali i natjecanje u najvećem pivskom stomaku. Za glazbeni dio programa i dobru zabavu ovoga puta pobrinule su se domaće snage, Gradska glazba Nova Gradiška.

Organizatori prvog novogradiškog „Oktoberfesta“ bili su OPG Bošnjak, The Corner pub, Caffe bar Minuta, Caffe bar Avangard. Inicijator manifestacije Mario Bošnjak zadovoljan je održanom manifestacijom, a za kraj je najavio još bolju iduće godine:

-“Ideja je već dugo skrivena u meni, od kad sam se počeo baviti s pivom razmišljam da u Novoj Gradiški trebamo napraviti Oktoberfest. S obzirom na to da nismo imali puno vremena, jer smo u kratkom vremenu odlučili da konačno organiziramo ovo, zadovoljan sam odazivom ljudi koji su došli i iz okolnih mjesta kao Slavonski Brod i Kutina. Nadam se da će ovo postati tradicija, a za iduću godinu ćemo ranije krenuti s pripremama i odraditi to još bolje.”

Komentari
Prethodni članakDonosimo raspored cjepnih punktova na području Nove Gradiške
Sljedeći članakUspješne 22. Poljoprivredno-poduzetničke ideje / Drugi dan