Jučer u Domu kulture upriličena je edukativna i zanimljiva predstava za sve novogradiške mališane. Riječ je o ”Tonki Bontonki”, predstavi koja je oduševila publiku diljem Lijepe naše.

Gradsko kazalište – Scena „Gorica“ razvija edukativne kazališne programe s ciljem odgajanja mlade publike i promicanja ljudskih vrijednosti. S takvom namjerom nastala je i ova predstava. 

”Tonka Bontonka” edukativni je mjuzikl koji kroz uloge pristojne djevojčice Tonke i nestašnog dječaka Stjepka poučava najmlađe kulturnim obrascima ponašanja koje trebamo usvajati od malih nogu kako bismo u konačnici stvarali civilizirano društvo. Kako se ponašati za vrijeme jela? Koje higijenske navike steći? Kako se igrati ne ometajući susjedstvo i okolinu? Kako se odnositi prema prijateljima i starijim osobama?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja djeca su utvrdili upravo na ovoj interaktivnoj predstavi prikazanoj na duhovit način. Kombinacijom prigodnih pjesama i edukativnog sadržaja kod djece se lakše potiče emotivni i socijalni doživljaj. Tako ono što su vidjela i čula ostaje pohranjeno u njihovim glavicama, što je i krajnji cilj ovog kazališnog komada.

Nadahnuta nekim prošlim vremenima, Tonka BONTONKA otkriva da ako nam je do nečega stalo, onda ćemo se potruditi malo i kad kažemo lijepu riječ i poštujemo ljude, tad na svijetu sve nekako ljepše bude!

Uz prstohvat pažnje i harmonične glumce, čarolija bontona osvojila je sve mališane koji su prisustvovali predstavi, a dokaz tome je suradnja mališana tijekom predstave, a naravno i mnoštvo smijeha. 

no images were found

Komentari