Tomislav Karamarko novi je četvrti predsjednik HDZ-a odlučila je većina izaslanika jučerašnjeg (nedjelja 20. svibanj 2012. godine) maratonskog 15. Sabora stranke koji je održan u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” u Zagrebu.

Gotovo 20 sati nakon početka zasjedanja Tomislav Karamarko u drugom krugu glasovanja je sa 971 glasom pobijedio protukandidata dr. Milana Kujundžića koji je dobio 860 glasova i time postao četvrti predsjednik HDZ-a. U prvom obraćanju nakon proglašenja izaslanicima je rekao kako su “svojom odlukom pokazali da žele bolji HDZ”. Istaknuo je kako će “zaboraviti sve loše što je doživio u kampanji” te da će “inzistirati na izmjenama kodeksa ponašanja”. “Kreće novo doba HDZ-a”, najavio je na kraju Karamarko i okupljenima poručio kako “s njima želi graditi novu hrvatsku neovisnost”.

Svakako najveći gubitnici na ovim izborima su dojučerašnja predsjednica Jadranka Kosor koja je ostala na trećem mjestu, te Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Branko Bačić, Ivan Jarnjak i Ivan Šuker koji nisu izabrani za potpredsjednike. Jadranka Kosor nije krila razočaranje rezultatima izbora. Za zamjenika predsjednika izabran je brođanin dr. Drago Prgomet koji je osvojio 715
glasova izaslanika. Prgomet je izjavio da je uvjeren da će moći surađivati sa novim predsjednikom stranke.
Brodsko-posavski HDZ-ovci koje je predstavljalo 130 izaslanika itekako mogu biti zadovoljni rezultatima izbora na Saboru budući su dali podršku novom predsjedniku, a predsjednik Županijskog i Gradskog odbora Pero Ćosić je izabran u Predsjedništvo stranke.
Za podpredsjednike stranke izabrani su Božidar Kalmeta, Damir Jelić, Božo Galić, Marijan Coner, Dubravka Šuica i Dražen Bošnjaković. Osim toga izabran je i središnji odbor u kojem je i Josip Grgić, te nadzorni odbor i visoki sud časti stranke.

Autor: Pavo Funarić/photo: net.hr

 

Komentari
Prethodni članakOkučanski nanbudaši u Mariji Bistrici osvojili 18 medalja
Sljedeći članakPovijesni uspjeh novogradiških šahista