U Šibeniku je od 15. do 20. svibnja 2012. godine održan šahovski festival u okviru kojeg je održano Finale Kupa RH za 2012, Festivalska skupina Kupa RH za 2012., te Ekipno brzopotezno prvenstvo RH za 2012. (seniori).

U finalu Kupa nastupilo je 26 ekipa, svi prvoligaši i pobjednici županijskih kupova. Šahovski klub “Strmac” – pobjednik kupa Brodsko-posavske županije je bio 25. po rejtingu, a nakon šest kola je zauzeo 24. mjesto. Objektivno smo bili najslabija ekipa po igračima, ali smo pružili jak otpor puno jačim ekipama.  Kako nam javlja Vinko Leskovar iz ŠK “Strmac” imali su nesreću sa sparivanjem jer su u 5. kolu dobili ženske prvakinje države ŠK “Liburnija” Rijeka, a u 6. kolu vrlo jaki “Dalekovod” Zagreb. Da nije bilo tako vjerojatno bi bili plasirani koje mjesto više.

Osim toga njihovi mladi igrači su igrali jako dobro dok je sam Leskovar rezultatski podbacio s jednim bodom iz 6 partija iako ni to nije neuspjeh zbog toga što su svi oni imali veći rejting od Leskovara.

Pobjednik Kupa za 2012. je ŠK “Liburnija” Rijeka koja je nastupila sa četiri velemajstora, a čak su i za pričuvu imali velemajstora.

U festivalskoj skupini nastupilo je 5 ekipa koje nisu izborile Finale Kupa. Pobjednik je ŠK “Rijeka” II iz Rijeke.

Povijesni uspjeh Novogradiškog šaha ostvarili su na 3. ekipnom prvenstvu RH za 2012. osvajanjem 6. mjesta u državi. Prvak Republike Hrvatske u brzopoteznom šahu za 2012. je ŠK “Liburnija” Rijeka

Za ŠK Strmac su nastupili : Vinko Leskovar, Sten Boban, Petar Đurić i Ivica Matošević.

Autor: Nikola Knežević/Vinko Leskovar

Komentari
Prethodni članakTomislav Karamarko novi predsjednik HDZ-a
Sljedeći članakNove medalje za Karate klub Nova Gradiška