Pričali ne pričali, pisali ne pisali, nekim ljudima i tvrtkama u Novoj Gradiški, očito, ne može nitko ništa. Zaštićeni, što kaže naš narod, ko’ lički medvjedi, ubiru harač i lijepo žive od nezarađenih, čuvenih tzv. pričuva, odnosno sredstava namijenjenih za održavanje stambenih zgrada.

Kažemo samo namijenjenih, jer stvarni put tih novaca teško je utvrditi, odnosno za pretpostaviti je da očito odlaze u džep jednog od najvećih „tihih moćnika” ovoga grada, tvrtke „Ingres” d.o.o. iz Nove Gradiške, vlasnika Marije i Zrinka Gres.

Tvrtka je to koja predano naplaćuje pričuvu u većini zgrada u Novoj Gradiški, i kao predvodnica u tom poslu smišljeno, već godinama uzima novce vlasnicima stambenih prostora u zgradama, a zauzvrat im daje gotovo ništa. Što znači ništa?!

Minimalno ulaganje, „krparenje” pa ako prođe, prođe.

Prolazi im tako „posao” već godinama u većini stambenih zgrada koje su im pod ingerencijom u Novoj Gradiški, a stanarima na Cvjetnom trgu 12 D u Novoj Gradiški, posebno je „omilio” posao i briga o održavanju stambenih prostora koji su im povjereni na „revno” upravljanje od strane tvrtke „Ingres”. Čuvaju oni imovinu građana samo tako.

Ma, pretrgli se od čuvanja.

Svaka manja kiša, stanarima ove zgrade se „diže kosa na glavi” jer znaju što ih čeka.

Prošlo stoljeće i lavori i kante u rukama, jer ono što „gospon” Gres čuva ne bi željeli ni najgorem neprijatelju.

Doduše, bio je on, javi se on uredno na telefon i „pojasni” svaki puta situaciju kada ga zovu korisnici njegove pričuve, ali „kruha” od njegovog pojašnjenja nema.

Jednom prilikom je i riješio taj problem tako da je poslao radnika koji je na strop poslovnog prostora stavio limeni, što naš narod kaže, „protvan” da čvrsto prkosi svakoj kiši.

Al’ i protvan i banjice imaju svoj vijek trajanja, ne mogu ni oni izdržati sve Scile i Harbide tj. vremenske nepogode.

A kad protvani i banjice procure, onda potok poslovnim prostorima teče, kao što je slučaj na Radiju Nova Gradiška.

Što činiti dalje, kome se moliti, „gospon” Gresu očito ne jer njega „zaboli uho” što nekome curi. Glavno da je njemu lijepo, a ti „sitna rajo” slikaj se i „duraj”…

Do jednom…

Evo, „gospon” Gres, ponovno smo vam pisali i ukazali na problem.

Znamo da ide ljeto i da se morate odmoriti i vi, ali ponekad pogledajte prognozu i kada u Državnom hidrometeorološkom zavodu najave oluje, sjetite se da ima i onih koji kisnu pod vašim revnim upravljanjem.

 

 

 

Komentari
Prethodni članakGradonačelnik Vinko Grgić prisegnuo: Nova Gradiška dobila saborskog zastupnika
Sljedeći članakKino Nova Gradiška: Sutra film ”Grijesi prošlosti”