Nova Gradiška je od danas dobila još jednog saborskog zastupnika, aktualnog gradonačelnika Vinka Grgića.

Nakon svečane prisege u Hrvatskom saboru i službeno je postao saborski zastupnik nakon što je njegov prethodnik Predrag Fred Matić izabran za zastupnika u Europskom parlamentu.

– Velika čast za mene osobno i moju obitelj, a vjerujem za naš grad, okolicu i cijelu Brodsko posavsku županiju. Grad Nova Gradiška će, odsada, imati dva saborska zastupnika. Od njih 151, dvojica saborskih zastupnika iz našeg grada… to je nešto veliko, posebice ako se gleda kroz prizmu onoga što ja želim učiniti tamo, a to je stalno lobiranje za naš grad i kraj. Vjerujem da će se komunikacija s resornim ministrima i ministarstvima znatno poboljšati i biti olakšana i to je ono što je izuzetno važno.

Hoću li i dalje moći kvalitetno obavljati gradonačelničku funkciju?!

Ja sam i dosada dva do tri dana tjedno bio u Zagrebu ili na putu kako bih „lobirao” za realizaciju raznoraznih projekata u gradu.

Ono što mogu reći, već sada je napravljen Proračun za 2020. i 2021. godinu, što se tiče izvornih sredstava i glavnih projekata. Postoji liste rezervnih projekata i sada je moja misija da nabavim sredstva za realizaciju tih projekata. Ljudi su mi dali povjerenje, ja to ne želim iznevjeriti, a sve što ću činiti bit će isključivo za poboljšanje kvalitete života naših sugrađana – rekao nam je gradonačelnik Vinko Grgić.

Gradonačelnik će na saborsku plaću, novac će se usmjeriti prema srednjoškolcima i stipendistima

Prvu korist od odlaska gradonačelnika Vinka Grgića u saborske klupe imati će gradski stipendisti. Gradonačelnik će na saborsku plaću, a novac u gradskom proračunu će se, kako kaže, ponajprije usmjeriti prema srednjoškolcima i studentima gradskim stipendistima na u poboljšavanje uvjeta školovanja.
Uz stipendiste tomu će se sigurno obradovati i njihovi roditelji jer se planira stipendije povećati za nekoliko stotina kuna, a kako kaže gradonačelnik dio novca koji će ostati u gradskom proračunu od njegove gradonačelničke plaće će se usmjeriti i u neke druge namjene i potpore.
Grad daje 11 učeničkih stipendija koje sada iznose 500 kuna i 23 studentske stipendije od 800 kuna.

Okružen članovima obitelji i stranačkim prijateljima saborski zastupnik Vinko Grgić prisegnuo je na ovu odgovornu i časnu dužnost, želimo mu puno uspjeha i realizaciju svih planiranih projekata.

 

Komentari
Prethodni članakŠarena ljetna ponuda na novogradiškoj tržnici
Sljedeći članakTko su zaštićeni „lički medvjedi” u Novoj Gradiški?