Tjedan psihologije u Hrvatskoj, nakon uspješnih prethodno organiziranih četiri, nastavlja dalje slijedeći tjedan. Tradicionalni, peti po redu Tjedan psihologije diljem Hrvatske bit će organiziran u režiji Hrvatskog psihološkog društva, ali i članova novogradiškog Koordinacijskog tijela za suzbijanje zlouporabe droga

Osnovni cilj organiziranja aktivnosti u Tjednu psihologije je  prikaz različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca, ali  i zajednice.

Zašto baš tjedan od 20. do 26. veljače? Zbog toga jer je u tom tjednu, točnije  20. veljače, godine 1953. utemeljeno Hrvatsko psihološko društvo.
Jedan od važnih ciljeva TJEDNA PSIHOLOGIJE  je razotkrivanje mita da samo osobe s ozbiljnim poremećajima mentalnog zdravlja posjećuju psihologe što je, na žalost, i u suvremenom društvu, još uvijek čest stereotipno kada je riječ o  psihologiji kao znanosti, ali i zanimanju  psihologa. Nasuprot ovakvom mišljenje, cilj specijaliziranog tjedna  je pokazati svu širinu posla psihologa, kroz različite vidove primjene struke u zajednici, te kroz rad s potpuno zdravim pojedincima i skupinama.

Tjedan psihologije bit će obilježen i u našem gradu, zahvaljujući sluhu i ideji članova Koordinacijskog tijela za suzbijanje zlouporabe droga na području grada Nova Gradiška.U okviru Tjedna psihologije slijedeći četvrtak, 23.veljače, od 18 sati, u prostoru novogradiške Gradske vijećnice, sve zainteresirane novogradiščane očekuje zanimljiva javna tribina s temom JAČANJE MREŽE PARTNERSTVA U PREVENCIJI ALKOHOLIZIRANJA MLADIH.S temom, ali i konkretnim rezultatima istraživanja provedenih među srednjoškolcima, upoznat će stručne predavačice Koraljka Hausnet Lasović, profesorica psihologije u novogradiškoj Gimnaziji i magistrica Ljiljana Lukačević, predsjednica Koordinacijskog tijela i specijalistica kliničke psihologije.

Autor: Simonida Tarbuk

Komentari
Prethodni članakPoklade su, poklade su i ludi su dani
Sljedeći članakTečaj hrvatskog znakovnog jezika