Nova Gradiška od sada je bogatija za još jedno inovativno, kreativno i prije svega, edukativno mjesto za najmlađe. U okviru franšize “Tinker Labs” na adresi Ljudevita Gaja 2 otvoren je veseli laboratorij za djecu, koji kroz praktičan rad i zabavne eksperimente djeci omogućava jedinstven pogled na učenje i STEAM vještine stvarajući pozitivno akademsko okruženje u kojem se podržavaju kreativnost i učenje kod djece i mladih.

Franšiza “Tinker Labs” je u potpunosti hrvatski proizvod. Osnovana 2016. godine, rezultat je dugogodišnjeg istraživanja i rada i želje za promocijom STEAM područja (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika ).

Inovativni koncept učenja

Novogradiščanka Iva Dakić, odgojiteljica je u dječjem vrtiću, a kako ističe, prepoznala je potrebu za ovakvom vrstom aktivnosti u Novoj Gradiški te se uz podršku obitelji i prijatelja odlučila zakoračiti u poduzetničke vode. „Ponuda aktivnosti za djecu ovdje je uglavnom bazirana na sportu i umjetnosti, ali ovakvo što nemamo. Smatram da inovativnim pristupom učenju, uspješno kombinirajući igru i edukaciju možemo potaknuti djecu da uče o svijetu oko sebe na jedan drugačiji način. Želimo potaknuti dječju znatiželju i razvijati njihove kognitivne i motoričke vještine. Ovdje se susreću s osnovama znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike na način koji je zabavan i edukativan.“ – kaže nam Iva.

„Djeca prolaze kroz 40 lekcija, 140 pokusa kroz što će usvojiti 40 i više STEAM riječi. Na pitanja zašto je nebo plavo, što je aerodinamika, doći će do odgovora upravo kroz praktične pokuse te na jednostavan način ovladati ovakvim kompleksnim pojmovima.“ – dodaje.

Ističe da je cilj ovog projekta pružiti djeci kvalitetno i poticajno okruženje u kojem mogu razvijati svoje talente i vještine. “Želimo djeci omogućiti da kroz igru i praktične aktivnosti otkriju radost učenja i steknu vještine koje će im biti korisne u budućnosti. Ovo je moj posao iz snova. Ovo je mjesto gdje rušimo granice, a gradimo budućnost naše djece.” naglašava Dakić.

Radionice će se održavati u poslijepodnevnim terminima, u trajanju od 45 do 70 minuta, a na svakoj radionici djeca će izvoditi razne pokuse, te stjecati teorijska i praktična znanja.

Programi koji se provode u okviru “Tinker Labsa” verificirani su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Agencija za odgoj i obrazovanje dala je pozitivno stručno mišljenje za sve tečajeve na temelju čega je resorno ministarstvo dalo preporuku za provedbu Tinker Labs programa.

Više informacija možete doznati putem Facebooka „Tinker Labs Nova Gradiška“, na broj telefona 099 7481 690  ili na mail [email protected]

Komentari
Prethodni članakStručna praksa tamo gdje proizvodi i nastaju
Sljedeći članakNova Gradiška: Narušavali javni red i mir na momačkoj večeri