Tijekom vikenda, na području u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 20 kaznenih djela.

Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave zabilježeno je šest prometnih nesreća, jedna s ozlijeđenom osobom i pet s materijalnom štetom.

Iz područja javnog reda i mira evidentirana su četiri događaja narušavanja javnog reda i mira.

Na području u nadležnosti rada Policijske postaje Nova Gradiška, dana 30. lipnja, oko 3.30 sati, tijekom održavanja momačke večeri 40-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola narušavao javni red i mir vikom i galamom, psujući na svirače i uzvanike, a na kojega je potom fizički nasrnuo 30-godišnjak. Policijski službenici su postupali prema obojici, te su ponudili alkotestiranje 40-godišnjaku koje je isti odbio, dok je u organizmu 30-godišnjaka očitana koncentracija alkohola u iznosu od 0,35 promila. Nadalje, 40-godišnjaka su u policijskoj postaji pregledali liječnici te konstatirali da je lakše ozlijeđen i da je sposoban za daljnji postupak u policiji. Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 117 st. 2 (Tjelesna ozljeda), dok protiv 40-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari
Prethodni članakU Novoj Gradiški otvoren Tinker Labs: “Ovo je mjesto gdje rušimo granice, a gradimo budućnost naše djece”
Sljedeći članakSutra u Kinu Nova Gradiška: Trolovi 3 – bend na okupu