Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim državljaninom Bugarske na okolnosti posjedovanja droge. Naime, dana 31. svibnja, oko 21.20 sati, policija je prilikom nadzora na autocesti, u blizini Sredanaca, između ostalih, zaustavila osobni automobil Bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnjak. Prilikom pregleda, odnosno pretrage vozila, dana 1. lipnja, a temeljem naloga Županijskog suda, u prostoru motora su pronašli 19.4 grama droge amfetamina, 14 sjemenki indijske konoplje i 100 tableta, koje se nalaze na popisu tvari zabranjenih u sportu. Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a daljnje postupanje vezano uz neovlašteno posjedovanje tableta preuzeli su službenici carine.

VOZAČ TEŠKO OZLIJEĐEN PRI SLIJETANJU U KANAL

U nedjelju (3. lipnja), u Oprisavcima se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je spomenutog dana, oko 19.25 sati, 62-godišnjak upravljao osobnim automobilom, Slovenskih registracijskih oznaka, te zbog ne držanja strane kretanja sletio s kolnika, udarivši u kolni ulaz, nakon čega se vozilo prevrnulo u kanalu.
Teško ozlijeđenom vozaču je ukazana liječnička pomoć, nakon koje je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv 62-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu, te obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog kršenja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

POLICIJA NASTAVLJA SA POJAČANIM NADZORIMA PROMETA – NAGLASAK NA ALKOHOL I DROGE

Prošli tjedan, od 28. svibnja do 3. lipnja, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, sankcionirali su 164 prekršaja u prometu. U okviru ovih nadzora u prometu, bilo je najviše prekršaja nepropisnih brzina, te je kažnjeno 85 vozača za ovaj prekršaj, od čega 57 zbog nepropisne brzine u naselju, a 28 vozača za nepropisnu brzinu izvan naselja. Najveća utvrđena brzina, izvan naselja (na autocesti A3) iznosila je 200 km/h, a kroz naselje (Stari Slatinik) vozač motocikla je jurio nepropisnom brzinom od 139 km/h. Utvrđeno je 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 7 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Za vožnju pod utjecajem alkohola kažnjeno je 7 vozača, a najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača osobnog automobila u Novoj Gradiški iznosila je 2.15 promila. Također je utvrđeno 5 slučajeva nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.
Obzirom da su i dalje prisutna četiri teška prekršaja, inače, tzv. „ubojice u prometu“: brzina, alkohol, pojas i mobitel, policija apelira na sudionike u prometu na pojačan oprez i pridržavanje prometnih propisa.
Policijski službenici će ovaj tjedan nastaviti sa pojačanim nadzorima prometa u okviru akcije TISPOL-a, a naglasak će biti na upravljanju vozila pod utjecajem alkohola i droga. Za vikend (9./10. lipnja), policijski službenici će nastaviti sa provedbom akcije u prometu na području Policijske uprave brodsko-posavske u zajedničkoj koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske uprave požeško slavonske.
Vozači budite oprezni i ne upravljajte vozilom, ako ste prethodno konzumirali alkohol!

Foto: Ilustracija 

Komentari