U nedjelju u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vrbova održan je tradicionalni Memorijalni vatrogasni kup. Za razliku od prijašnjih godina kada je kup održavan isključivo u čast Branka Brateka čije ime je turnir i nosio, ove godine u znak sjećanja na preminulog, nekadašnjeg zapovjednika DVD-a Vrbova, Zlatka Panića, kupu je dan novi naziv. U čast dvojice vatrogasaca, koji su za vatrogastvo živjeli ovogodišni kup nazvan je  IV. Memorijalni vatrogasni kup ”Branko Bratek i Zlatko Panić”.

Cilj ove manifestacije je da djeca i mladež dobrovoljnih vatrogasnih društava obilježe sjećanje na vatrogasce koji su bili na čelu DVD-a Vrbova dugi niz godina. Branko Bratek bio je predsjednik društva, a Zlatko Panić, poznatiji kao Buco, zapovjednik. Osim što su radili s djecom i mladima, sudjelovali su na svim županijskim i državnim natjecanjima, nabavili su  vatrogasno vozilo koje posjeduje DVD Vrbova, a izgradili su i garaže. Ovaj dvojac bio je jedan od nositelja vatrogastva u selu,  prenosili su ljubav na mlađe generacije, stoga, upravo njima u čast, ovaj kup održava se četvrtu godinu za redom, za Branka, a prvu godinu za Bucu, prvog vikenda u mjesecu lipnju. 

Prije samoga natjecanja, kao i svake godine, održana je sveta misa u župnoj crkvi u Vrbovi, a na vječna počivališta položeno je cvijeće, upaljene su svijeće i za njihove duše upućene su molitve.

Kako i priliči, natjecanje je započelo minutom šutnje za sve preminule i poginule vatrogasce, posebice Vrbovce, te Hrvatske branitelje. Nakon toga sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je predsjednik DVD-a Vrbova, Željko Opančar, a zapovjednik Krešimir Selichar postrojio je ekipe i natjecanje je počelo.

Ove godine okupilo se 20 ekipa, a rezultati su sljedeći:

Prvo mjesto djeca ženska: Godinjak
Prvo mjesto djeca muška: Godinjak
Prvo mjesto mladež ženska: Beravci
Prvo mjesto mladež muška: Baćindol (prijelazni pehar)
Prvo mjesto seniori muški: Repušnica
Prvo mjesto seniori ženski: Vrbova

Prijelazni pehar pobjednicima uručili su sinovi preminulih vatrogasaca, Domagoj Bratek i Matija Panić.

Memorijal je ove godine podržao Zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice, Stjepan Županić, koji je na kraju natjecanja pohvalio rad DVD-a Vrbova, te čestitao pobjednicima. 

Foto: Ana Selichar 

no images were found

 

Komentari