U petak (8. svibnja), policijski službenici Policijske postaje Okučani, zaprimili su dojavu o počinjenju kaznenog djela teške krađe iz nenastanjene obiteljske kuće 80-godišnjeg vlasnika, iz koje je nepoznati počinitelj otuđio plinski štednjak.

U subotu (9. svibnja), u Policijskoj postaji Nova Gradiška, zaprimljena je dojava o krađi novca iz obiteljske kuće. Policijski službenici su utvrdili da je u vremenskom razdoblju od 3. do 9. svibnja, na području općine Cernik, nepoznati počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio nekoliko tisuća kuna, oštetivši 72-godišnju hrvatsku državljanku. Istoga dana, na području općine Nova Kapela, nepoznati počinitelj je iz otvorene obiteljske kuće (vlasništvo 82-godišnjaka) otuđio iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenih djela teške krađe i kaznenog djela krađe.

U subotu (9. svibnja), oko 20 sati u Kovačevcu, na naročito drzak i nepristojan način, javni red i mir narušavao je 39-godišnjak. Alkoholizirani počinitelj je bez povoda tjelesno napao 22-godišnjaka s područja općine Cernik, koji je zadobio lake tjelesne ozljede. Izvršenim alkotestiranjem kod počinitelja prekršaja očitana je koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 3,16 promila.

Protiv počinitelja prekršaja, policijski službenici podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari