Teška prometna nesreća, u kojoj su tri djevojke u dobi od petnaest godina zadobile po život opasne ozljede, dogodila se sinoć, par minuta prije 19,00 sati, u brodskoj Cankarevoj ulici, u blizini Poljoprivredne škole. Na djevojke, koje su se kretale nogostupom, naletio je “BMW”, a sve tri su vozilima hitne pomoći odvezene u Opću bolnicu “Dr. Josip Benčević”. Kako doznajemo, dvije djevojke su iz novogradiškog kraja, iz Magić Male te Nove Gradiške. Novogradiščanka je i članica Udruge Hrabro dijete.

Vlasnica kuće br. 48, Nada Kruljac, čula je, kaže, jak udarac, pogledala kroz prozor i ugledala automobil. “Istrčala sam van i ugledala jeziv prizor, tri djevojke kako nepomično leže. Odmah sam zvala hitnu i policiju i zajedno s njima pružila sam pomoć. Da nije bilo željeznih gelendera na prozoru sigurno bi autom uletio u sobu. Udarac je bio grozan i prizor jeziv pa sam čak i ja šokirana iako radim kao medicinska sestra. Njihova tijela su bila razbacana po nekoliko metara dalje “vidno šokirana kaže Kruljac. Stravičnu nesreću svjedoče i razbacane knjige i bilježnice te osobne stvari iz školskih torbi.

Iz policijskog Operativnog centra, u 21.30 sati, demantirali su dezinformacije koje se, o ovoj nesreći, šire društvenim mrežama, ali su potvrdili kako se radi o teškoj nesreći te da Državno odvjetništvo provodi očevid.

 

Vijesti iz Kirurgije brodske Opće bolnice u 23.45 sati

 

“Sve tri djevojke su zadobile jako teške ozljede donjih ekstremiteta ali i ostalih dijelova tijela i životno su ugrožene. Osam kirurga i medicinske sestre hitno su pozvani od kuće, a operativni zahvati na ozlijeđenim djevojkama trajali su gotovo četiri sata i sada su na odjelu reanimacije i intenzivnog liječenja” saznajemo od kirurga Drage Križanovića, kojega, kaže, težina ozljeda djevojaka podsjeća na ratna vremena.

 

Vijesti iz Kirurgije brodske Opće bolnice u 22.45 sati

 

Prema informacijama do kojih je SBplus došao zahvaljujući susretljivosti kirurga Opće bolnicu “Dr. Josip Benčević”, nakon više od tri sata, pacijentice su još uvijek u operacijskim salama, a tretmani su u tijeku.

 

Pored tri redovna dežurna kirurga angažirano je još sedam (sub)specijalista (neuro kirurg, vaskularni kirurg…) i na taj način  Bolnica je sve potrebne i raspoložive liječnike stavila u funkciju.

 

Na naš upit – jesu li djevojčice u životnoj opasnosti? šef Kirurgije i ravnatelj Bolnice, doktor Josip Samardžić kazao je:

 

– Ozljede koje su pacijentice zadobile takvog su intenziteta da operacije još uvijek traju, a nakon toga je nužna intenzivna njega i terapija. Za sad nismo u mogućnosti potvrdno odgovoriti na vaš upit. Više ćemo moći kazati ujutro.

 

Dok djevojke koje je oko 19 sati u Cankarevoj ulici pokosio 19-godišnji vozač leže na operacijskim stolovima, nekoliko članova njihove rodbine i prijatelja okupilo se na ulazu u bolnicu gdje su u strahu i šoku iščekivali vijesti o ishodu operacije.

 

Majka saznala za nesreću preko Facebooka

 

Zabrinuti za svoje najmilije teško su govorili o netom minulim događajima. Doznali smo ipak kako sve tri djevojke idu u prvi razred srednje škole Matije Antuna Reljkovića – jedna je iz Nove Gradiške, druga iz Magić Male, a treća je iz Slavonskog Broda. Majka djevojke iz Magić Male, Štefica S., sva u šoku, kazala je kako za nesreću nije doznala ni od liječnika ni od policije, nego preko Facebooka.

 

Odmah je pohitala u bolnicu i moli se za život svoje kćeri. Tetka djevojke iz Slavonskog Broda Marica Š. ispričala nam je pak kako je ubrzo nakon nesreće njezin sin slučajno autom prolazio pokraj škole, i vidio da se nešto strašno dogodilo.

 

– Bio je jako potresen, iako tada nije imao pojma da je među stradalim djevojkama i njegova sestrična, rekao da najradije ne bi sjeo za upravljač. Sat vremena kasnije nazvao me brat i rekao da mu je kćer stradala. Još sam u šoku – govorila je vidno potresena Marica Š. Ona je dodala kako su njenoj nećakinji slomljene obje noge i kako se boji da će jednu ili čak obje morati amputirati.

 

O 19-godišnjaku koji je skrivio nesreću nitko nije znao ništa, ali neki prijatelji ozljeđenih djevojaka kazali su kako je nalet automobila bio toliko jak da ih je naprosto prikovao uz zid kuće. Posvuda su čuli jauci i zapomaganje.

 

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Mirela Šmital izvjestila je pak da mladić nije bio pod utjecajem alkohola i kako mu je izmjereno 0,09 promila. Ostale okolnosti stravične prometne nesreće čiji je uzrok neprilagođena brzina još se istražuju, piše Večernji list.

Autor: SBplus/photo: Marija Radošević

Komentari
Prethodni članakStravična nesreća u Sl. Brodu, BMW-om naletio na skupinu djevojaka
Sljedeći članakBrodski liječnici obavijestili javnost: “Liječenje djevojaka bit će dugotrajno” (video)