Na izvanrednoj konferenciji za medije, u ravnateljstvu Opće bolnice “Dr. Josip Bečević” liječnici i vodstvo bolnice obavijestili su javnost o postupanju nakon dojave o prometnoj nesreći u kojoj su teško stradale tri maloljetne djevojčice, o njihovom trenutnom stanju i daljnjem postupanju u svezi s tim.

Na konferenciji za medije u Općoj bolnici dr. Josip Benčević, sazvanoj radi izvješćivanja javnosti o sinošnjoj teškoj prometnoj nesreći, u kojoj su stradale tri djevojčice, Dr.Josip Samardžić, ravnatelj bolnice i njegov zamjenik, dr. Boris Hrečkovski i voditeljica Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dr.sc. Jasminka Kopić rekli su da se postupilo po ranije uvježbavanom planu za urgentne situacije, pa se, pored dežurnih liječnika i drugog osoblja u bolnici, odmah po dojavi, skupilo još devetnaest liječnika, uglavnom kirurga, te anesteziolozi, instrumentarke i tehničari.

 

Ozlijede sve tri djevojčice su izuzetno teške, komplicirane, višestruke i višestupanjske, od donjih ekstremiteta, preko zdjelica i abdomena, pa do ozljeda glave. Liječnici su odmah poduzeli sve što struka nalaže, a i danas se nastavljaju operativni zahvati. Prognoze o daljnjem tijeku liječenja za sada govore samo to da će ono biti dugotrajno i komplicirano, a o ishodu liječenja , obzirom na stanje pacijentica, teško je govoriti.

 

Pored dane informacije o stanju pacijentica, ovom tiskovnom konferencijom, liječnici i osoblje bolnice još jednom apeliraju na svijest svih u društvu – neka se poduzme sve kako bi ovakve prometne nesreće ubuduće doista bile prevenirane.

Autor: Borislav Stipić (SBplus)

Komentari
Prethodni članakTeška nesreća u Sl. Brodu: Stanje djevojaka i dalje kritično
Sljedeći članakVeliki odaziv Novogradiščana u akciji upisa u Registar matičnih stanica (photo)