U subotu i nedjelju 03. i 04. listopada 2015. godine u Malom Lošinju, u organizaciji teniskog kluba „Jadranka“ iz Velog Lošinja, na Državnom maters turniru za dječake do 10 godina uspješno je nastupio i naš mladi novogradiški tenisač, član teniskog kluba „Nova Gradiška“, Fran Rakonić.

Na turniru je nastupilo ukupno 32 najboljih dječaka do 10 godina starosti iz cijele Republike Hrvatske, koji su izborili nastup na Državnom maters turniru svojim igrama i ostvarenim rezultatima na turnirima tijekom cijele natjecateljske sezone po službenoj rang listi Hrvatskog teniskog saveza.
Na kraju turnirske sezone Fran Rakonić je zauzeo ukupno 1. mjesto od ukupno 40 natjecatelja u svojoj kategoriji u regiji Slavonija i Baranja, koji su se natjecali u ovoj sezoni i tako se plasirao među 32 najboljih sa pravom nastupa na Državnom masters turniru.
Fran je u prvom kolu malo nesretno izgubio od dječaka iz Dubrovnika i to nakon što je propustio iskoristiti četiri meč lopte u svoju korist. Nakon tog poraza uslijedilo je razigravanje za poredak od 17. do 32. mjesta. Fran je pobijedio u sva četiri ostala meča koja je odigrao i tako zauzeo ukupno 17.mjesto u Republici Hrvatskoj za dječake do 10 godina za 2015.godinu.
Ovo je veliki uspjeh za našega mladog tenisača s obzirom na njegove godine i konkurenciju u kojoj se natječe, a ne smijemo zaboraviti i uvjete u kojima trenira za razliku od svojih protivnika. Fran će i iduću natjecateljsku sezonu igrati u ovoj kategoriji tako da po dosadašnjim rezultatima možemo očekivati dominaciju našeg mladog tenisača u svojoj kategoriji. Želimo Franu da i dalje bude uporan i marljiv na treningu te da i dalje ponosno predstavlja svoj klub i grad diljem RH.

Komentari
Prethodni članakKrenuo ultamaraton iz Nove Gradiške
Sljedeći članakMia sjaji u spotu “Budi mi blizu” / Video