Jutros je iz Nove Gradiške s ultramaratoncima otišao plamen sjećanja na velikog Tošu Proeskog u Makedoniju. Njih 15 odvažnih maratonaca stići će u Kruševo 16. listopada na dan pogibije balkanskog slavuja.

Povodom 8. In memorijam Toše Proeski Nova Gradiška 2015. jučer su se kod spomenika pjevaču anđeoskog glasa ispred novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole okupili zamjenica gradonačelnika Ljiljana Lukačevič, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška Dinka Matijević , predsjednica fan kluba “Toše Proeski” Stela Prislan Fujs, gosti maratonci iz Makedonije i  novogradiški rukometni veterani. Tragična smrt pjevača povezala je dvije države, Makedoniju i Hrvatsku, rekla je dogradonačelnica, Ljiljana Lukačević, te najavila odlazak izaslanstva Grada i rukometnih veterana u Makedoniju. Dogradonačelnica je između ostalog izrazila želju za proširenjem suradnje.

Predsjednica Fan kluba “Toše Proeski”, Stela Prislan Fujs, zahvalila se organizatorima. Po sedmi put boravi u našem Gradu, te je iznimno zadovoljna gostoprimstvom. U nastavku programa In memoriam Toše Proeski jutros je točno u 6 sati i 20 minuta počeo maraton od Nove Gradiške do Kruševa u Makedoniji. Maratonac Naum Kapričevski istaknuo je kako je nakon tragične smrti makedonskog pjevača nekoliko atletskih klubova iz Makedonije odlučilo svake godine organizirati manifestaciju u znak sjećanja. Tako je rođena ideja o ultramaratonu od Nove Gradiške do rodnog mjesta Proeskog.

Komentari
Prethodni članakPreuzimite aplikacije za prijavu prekršaja
Sljedeći članakTenisač Fran Rakonić na Državnom Masters turniru