U Županji je u subotu, 2. veljače održan tradicionalni 14. Glazbeni festival “Šokačke pisme” Županja, 2019. Uoči festivala u nakladi Croatia Recordsa objavljen je istoimeni album sa 17 pjesama koje su izvedene u dvorani „Mladost”.

Ove godine u Županji s novim pjesmama nastupili suStjepan Jeršek Štef, Berde Band, Šokci, Salaš, Kristali, Mijo Jagrić-Miša, Slavonci, MVS Bećarine KUD-a Tena, Begeš, Zvona, Čuvari noći, Tambura Band, MPS Šokci, Satir, Antun Tunja Oršolić i ŽPS Druge. Neke od ovih pjesama zasigurno će postati veliki radijski hitovi, a napisali su ih najznačajniji domaći skladatelji tamburaške glazbe.
Najvažniji razlog pokretanja ovog festivala očuvanje je i predstavljanje glazbene baštine koja se njeguje u tom dijelu panonske ravnice, među žiteljima Slavonije, Baranje, Srijema, Banata i Bačke, kao i davanje prilike mladim i talentiranim tamburašima i autorima u njihovom nastojanju da se kvalitetno predstave na tamburaškoj sceni i u hrvatskom glazbenom eteru.

– Baš je bilo lijepo sinoć u Županji na 14. Festivalu šokačke pisme… Baš sam bio ponosan. Moji dragi prijatelji briljirali… Prvo su Željko Zovko Čoko i Bosutski bećari dobili nagradu za ‘Pjesmu o Jeli’ (najbolja pjesma prošlogodišnjeg festivala), Mario Vestić i Mato Lukačević Mata iz “Najboljih hrvatskih tamburaša” za ‘Pjesmo moja’ i Željko Lončarić Žec za ‘Znam da ne znam’ koju su izveli TS Šokci. Matija Gabrić se predstavio s dvije nove pjesme – ‘Povratak’ je izveo TS Begeš, a ‘Kuću’ Berde Band.

Damir Bačić odličan kao šef cijele parade, a briljirali su novim pjesmama i Stjepan Jeršek Štef, Zvona, Kristali i TS “Satir” Davor. Berdaši su poslije oduševili na afteru u restoranu ‘Tena’, gdje je stigla i “Opća opasnost”, Martin Vuković i moj dragi Tihomir Ivanetić.. Baš lipo – piše na svom fb profilu naš radijski kolega Mario Jurković.

Fotografije sa spomenutog događanja snimio je Marijan Benić.

Tamburaški sastav „Satir” iz Davora i novu je kalendarsku godinu počeo više nego radno. Proteklog im je tjedna na CMC televiziji premijerno prikazan njihov novi spot „Laku noć”.

 

 

Komentari
Prethodni članakUvedene pripremne mjere obrane od poplava, vrhunac vodostaja očekuje se u četvrtak
Sljedeći članak“Brodolomke” na kazališnim daskama Doma kulture slomile novogradišku publiku