Tamburaški sastav Čardaš okuplja 6 mladih članova s područja Nove Gradiške.
Djeluju od 2019. godine, a cilj im je od samog početka bio da naprave svoju autorsku pjesmu i predstave istu publici. Početkom 2022. godine ostvaruju suradnju s već iskusnim autorom Alenom Mozerom koji im predlaže da se prijave na 47. festival Zlatni glas Zlatne doline upravo s novim autorskim djelom.

 

“S obzirom na to da smo u Alenu imali podršku u smislu aranžmana i glazbe, ostao nam je problem teksta. Naš primaš je to spomenuo svojoj majci koja se odmah ,,bacila” na posao i napisala tekst pjesme “Inat slavonski”. Poslali smo prijavu i nadali se da će nas pozvati na festival. Pjesma je prošla i počeli smo s pripremama.

Pjesma “Inat slavonski” govori o tužnoj slavonskoj stvarnosti odlaska ljudi iz naše Slavonije i prodaji onog što su njihovi preci stjecali godinama, te njihovom životu u tuđini i patnji za rodnom grudom. Na festivalu smo bili jedni od mlađih izvođača no publika je ipak prepoznala pjesmu te smo tako osvojili prvu nagradu. Sretni smo zbog nagrade, no također nam je drago što smo upoznali mnoštvo novih prijatelja. Želimo se zahvaliti svima koji su nam pomogli u ovome i nadamo se da je to tek početak.” – Tamburaški sastav Čardaš

Pjesmu “Inat slavonski” možete poslušati ovdje.

Komentari
Prethodni članakOdržan drugi NG Wine fest: Dodijeljene nagrade najboljima
Sljedeći članakZapočeo bogat program manifestacije “Volim ljeto i kulturu 2022.”