Na današnji dan se u cijelom svijetu već 30 godina obilježava Svjetski dan voda.

Cilj je ukazivanje na važnost vode za ljudsku potrošnju promocija održivog upravljanja vodnim resursima, kako u cijelom svijetu tako i u Republici Hrvatskoj. Ove godine Svjetski dan voda nosi poruku „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“ s namjerom da svi doprinesemo racionalnom načinu korištenja i upravljanja vodom. Vodovod zapadne Slavonije kao isporučitelj vodnih usluga kroz projekte, ulaganja, edukacije djelatnika ulaže maksimalne napore kako bi očuvali vodno bogatstvo koje imamo. Možemo se pohvaliti izvorištima vode izuzetne kakvoće, dostatne količine za sve korisnike.

Svakodnevno se radi na izgradnji vodoopskrbnog sustava kako bi svaki stanovnik imao pristup zdravstveno ispravnoj vodi. Jedan od značajnih koraka je i izgradnja sustava odvodnje otpadnih voda i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Svakim danom smo bliže i tom koraku da sva naselja imaju riješen problem zbrinjavanja i obrade otpadnih voda.

Voda je bogatstvo. Svjedoci smo sve većih sušnih razdoblja, potrebe za vodom su sve veće. Svaka kapljica je važna, samo odgovornim korištenjem možemo osigurati dovoljne količine vode i za buduće naraštaje. Isto tako očuvanje voda kreće i od odgovornog postupanja s otpadnom vodom. Uređaj za pročišćavanje otpadnih voda ima veliku ulogu jer tako čuvamo naše potoke, rijeke i mora. Uz to svaki pojedinac treba povesti računa o onome što ispušta u sustav kanalizacije. Odgovornim ponašanjem danas, osiguravamo bolju budućnost za buduće naraštaje, poručuju iz Vodovoda Zapadna Slavonija.

Komentari
Prethodni članakISPUNITE ANKETU ; Istraživanje javnog mnijenja u svrhu izrade Strategije socijalnog uključivanja u kriznim situacijama
Sljedeći članakSutra u kinu: Ženski odgovor