Već neko vrijeme pratimo aktivnosti projekta kojega provodi LAG “Zapadna Slavonija”, koji je odabran među organizacijama kojima se sufinancirati provedba projekta u okviru programa dodjele financijskih podrški “LokoVez”.

Sredstva su prikupljena u svrhu uređenja zelene površine u dvorištu Dječjeg vrtića “Nova Gradiška”, objekta “Radost”. Projektom naziva “Svi za Radost” do sada se provelo niz aktivnosti: postavljanje vrata na stržnju ogradu u dvorištu dječjeg vrtića, uređenje staze od parkirališta do ograde, bojanje zidane ograde. Na red je došlo i uređenje zelenih površina. 

Danas u priepodnevnim satima volonteri su pripremali zelene površine i sadili ukrasno bilje. Kako smo čuli od voditeljice projekta, Ivane Trupine, ostalo je još natrkivanje pješčanika i punjenje pijeskom, te uređenje staza od vrtića do pješčanika. 

Ravnateljica vrtića Nova Gradiška, Vera Trobić sretna je što su se svi već toliko puta uključili u uređenje “Radosti”:

-Hvala svima, ovo je kao bajka sa sretnim završetkom. Kad se sve uredi, ostaje još samo opremanje igrališta. Vjerujem da će se i tu pronaći određena sredstva kako bi djeca imala lijepo igralište.

Vrijedne volonterke posjetili su gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić.

– Lijepo je vidjeti da u našem gradu ljudi volontoraju i podržavaju ovakve akcije. Uređuju se zelene površine, a kroz nekoliko dana bit će gotov još jedan ulaz u vrtić, s parkinga kraj Doma hrvatskih branitelja. Nakon uređenja “Radosti” želimo urediti i vrtić “Maslačak”. Taj projekt prijavit ćemo Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja,za program energetske obnove višestambenih zgrada i zgrada javnih ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

no images were found

Komentari
Prethodni članakKad se spoje mladost i iskustvo: novogradiški umirovljenici i gosti iz Okučana, Slavonskog Broda i Našica oduševili Novogradiščane / photo
Sljedeći članak“Tko se boji doktora još” – radionica za djecu