Iako je akademska godina započela prije skoro dva mjeseca, natječaji za studentske stipendije tek se sada otvaraju. Među prvim sveučilištima koja su raspisala natječaj za stipendiju je novoosnovano hrvatsko sveučilište, Sveučilište u Slavonskom Brodu.

Sveučilište u Slavonskom Brodu otvorilo je natječaj za dodjelu stipendija od 10.000 kuna, a riječ je o stipendiji koja se dodjeljuje redovitim studentima preddiplomskih sveučilišnih studija, diplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u dvije kategorije:

1. kategorija: stipendije za izvrsne studente
2. kategorija: stipendije za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

Stipendiju može dobiti najviše osam studenata, ukupni iznos pojedine stipendije iznosi 10.000 kn godišnje i isplaćuje se u deset mjesečnih rata. Svi uvjeti natječaja u obje kategorije, kao i koju je dokumentaciju potrebno poslati, navedeni su OVDJE.

U natječaju stoji kako se na njega ne mogu prijaviti studenti koji su stekli manje od 45 ECTS bodova u prethodnoj akademskoj godini (nije uvjet za brucoše), te studenti koji su na tom studijskom programu ukupno stekli broj ECTS bodova koji podijeljen s brojem upisanih prethodnih akademskih godina iznosi manje od 40, ne uključujući tekuću akademsku godinu. Stipendiju ne mogu dobiti niti studenti koji su u akademskoj godini prijave na natječaj drugi put u statusu redovitog studenta upisali prvu godinu studija na istoj razini studija (odnosi se isključivo na studente koji su u akademskoj godini prijave na natječaj promijenili studijski program). Pravo prijave nemaju ni oni koji su dva puta mijenjali i stoga tri puta u statusu redovitog studenta upisivali studijski program na istoj razini studija, kako niti studenti koji su već stekli kvalifikaciju na razini studija na koju su upisani.

Prijave za dodjelu stipendija se dostavljaju preporučenom poštom do 17. prosinca 2020. godine na adresu:

Sveučilište u Slavonskom Brodu
Trg Stjepana Miletića 12
HR-35000 Slavonski Brod

Uz prijavu je potrebno naznačiti i u kojoj se kategoriji student prijavljuje.

Izvor: Srednja.hr

Komentari
Prethodni članakPriprema za Božić: Pogledajte vjenčiće učenika OŠ Ljudevita Gaja
Sljedeći članakUlaštite čizmice jer nam noćas stiže Sveti Nikola!