– Sveučilišni profesori, renomirani umjetnici, mlade nade u nastajanju… Da uspoređujem ovakav događaj sa sportom, ovo bi bila Liga prvaka – napisala je kustosica Gradskog muzeja Nova Gradiška Jelena Kovre u najavi za još jedno vrijedno kulturno događanje u našem gradu.

Naime, u subotu 19. rujna u 12,00 sati u Gradskom muzeju Nova Gradiška bit će otvoreno 5. izdanje bienalne izložbe SB=NG.

Ove godine izlaže 15 umjetnika, a nekoliko riječi o svemu napisale su Gordana Đuričić, prof. pov. umj. i hrv. jez. te Janka Vukmir s Instituta za suvremenu umjetnost, Zagreb. Prenosimo dio njihovih misli:

– Prihvaćanjem da suvremena umjetnost nije nužno estetska i da nećemo kroz nju doživjeti vrhunce nečeg lijepog, nego da je katarzična i to na neugodniji način nego grčka tragedija, dajemo samima sebi slobodu birati i uživati u postignuću gledanja i razumijevanja – Gordana Đuričić.

– Retrospektivni pregled publikacija prošlih izdanja izložbe SB=NG: pokazuje o čemu umjetnici Slavonskog Broda i Nove Gradiške nemaju gdje govoriti, pa su sami izborili i prostor i način da ipak dospiju do publike, zainteresiraju je, privuku, komuniciraju s njom na licu mjesta, i učine je znatiželjnom, te joj priušte iskustvo koje bez njihovog napora ne bi dobila – Janka Vukmir

– Vidimo se u subotu u podne – poručuju iz Gradskog muzeja.

 

 

Komentari
Prethodni članakStaro Petrovo Selo: Održana misna slavlja
Sljedeći članakGROOM ROOM salon za pse promijenio adresu; sada je pravi mali raj za vaše njuškice