Članovi Izvršnog odbora Saveza športova Nova Gradiška, na čelu s predsjednikom Borislavom Vidošićem, temeljem natječaja “Izbor sportaša godine za 2012. godinu”, odredili su 1. veljače (petak) kao datum održavanja svečanog proglašenja najboljih sportaša, sportskih udruga i sportskih djelatnika Grada Nova Gradiška u 2012. godini.

Godišnja dodjela nagrada i priznanja, uz prigodnu svečanost, bit će održana u Gradskoj vijećnici s početkom u 19 sati. Povjerenstvo za izbor vrši nagrađivanje u kategorijama najuspješnijeg sportaša i sportašice, najuspješnijih ženskih ekipa i momčadi među seniorima te najuspješnije ženske ekipe i momčadi mlađih kategorija. Nagrade će biti dodijeljene i u kategorijama podvig godine, najuspješniji trener, mladi nadareni sportaš te uzorno sportsko držanje.

 

Što se tiče nagrada za sportske djelatnike i udruge, bit će dodiljene velika i mala plaketa, zlatna, srebrna i brončana medalja te pismeno priznanje. U ovom izboru kao kriterij utječe broj godina sportskog djelovanja. Obitelji sportskih djelatnika koji su umrli u 2011. godini dobit će ovom prigodom posmrtno pismeno priznanje.

 

Povjerenstvo za izbor Sportaša godine čine: Damir Gmajnić (predsjednik), Mirela Tomić, Romana Greiner, Zlatko Basić, Damir Dević, Branko Tomek i Branko Simić. Rok za dostavu prijedloga s kandidaturama, s opisom sportskih ostvarenja u 2012. godini u službenoj konkurenciji, bio je 28. prosinac prošle godine. Kandidature moraju biti ovjerene pečatom udruge i potpisom ovlaštene osobe. Klubove koji se nisu pridržavali navedenih pravila, kao i propisanog roka, Povjerenstvo nije uzimalo u razmatranje.

 

Ovo je jubilarna 45. svečanost izbora sportaša godine. Utemeljena je 1960. godine inicijativom pokojnog sportskog velikana Ive Petranovića, tadašnjeg dopisnika Narodnog sporta. Svečanost je u nekoliko godina bila prekidana, najviše zbog nedostatka financijskih sredstava, ali i zbog ratnih neprilika za vrijeme Domovinskog rata. Nakon rata, nastavljen je impresivan niz najboljih sportaša, sportašica, momčadi i ekipa godine u Novoj Gradiški. Ostaju nam slavodobitnici za prošlu godinu, koje ćemo službeno saznati u petak 1. veljače.

Autor: Zorislav Knežević/photo: arhiva

Komentari
Prethodni članak7.845 dobrovoljnih darivatelja krvi – samo mali ( veliki) dio općeg načela humanosti
Sljedeći članakSmotra folklora “Županija igra i pjeva”