Uporno pišemo kako je Novogradiško glazbeno ljeto festival glazbe, kulture, gastronomije, dobre zabave ali i sporta otkako je Teniski klub Nova Gradiška započeo tradiciju održavanja turnira parova u sklopu NG Ljeta.

Turnir parova koji od prve godine održavanja okuplja parove svih dobnih skupina iz našega grada, susjednih gradova, ali i država do sada je, može se reći, pomalo bio hendikepiran za mjesto održavanja.

Igralo se na posuđenim teniskim terenima “Eduard” na samo dva terena, no tome je došao kraj i ovaj festival tenisa koji je i do sada bio odlično organiziran i na visokoj razini podigao se za nivo više dobivši na korištenje “svoje” gradske teniske terene u naselju Slavča koji su netom prije održavanja turnira završeni.

Grad Nova Gradiška uvažio je dugogodišnji apel domaćeg teniskog kluba i prepoznao kvalitetu i rad istog, te u roku nešto više od godine dana dao izgraditi vrhunske teniske terene prema ITF propozicijama.

Unazad nekoliko dana teniski tereni su finalizirani, a jučer i svečano otvoreni. Otvorio ih je prvi gradonačelnik koji se angažirao u pomoći TK Nova Gradiška i ostvario san kluba za teniskim terenima, Vinko Grgić, te zajedno sa svojim zamjenicima naglasio kako ovo nije sve što tenisači našega grada dobivaju.

-“Uslijedit će izgradnja pravog malog tenis kompleksa sa svlačionicama i zdravljakom, a uskoro na ovom prostoru osvanut će i novo dječje igralište”- najavio je gradonačelnik

Riječi zadovoljstva i sreće uputio je i predsjednik teniskog kluba Nova Gradiška, Marko Brčić, a ujedno i primio riječi pohvale te umjetničku sliku na dar od strane predsjednika teniskog kluba Brod iz Slavonskog Broda, Igor Avramović.

Prava poslastica za brojne posjetitelje i goste gledatelje turnira uz natjecateljske mečeve turnira parova bio je i revijalni meč između najboljeg tenisača Hrvatske i ovogodišnjeg juniorskog europskog prvaka Frana Rakonića i još jednog novogradiškog mladog talenta Marka Pavlice koji su okupljenima u dva seta prikazali sve čari bijeloga sporta. 

Prvi su ovo u nizu mečeva i turnira koji će se u buduće održavati na novootvorenim teniskim terenima na Slavči koji će od sada pa do kraja sezone na otvorenome svoja vrata držati otvorenima tijekom cijeloga dana za zainteresirane igrače gospodskoga sporta. 

no images were found

 

Komentari