Jučer je u Gradskoj knjižnici Nova Gradiška svečano otvorena manifestacija ”Ljeto u knjižnici 2018”.

Veliki broj mališana okupio se u prostorijama Dječjeg odjela Gradske knjižnice kako bi sudjelovao na prvoj ovogodišnjoj radionici prepunoj iznenađenja.

U ime grada Nove Gradiške, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, prigodnim je riječima otvorio 17. po redu manifestaciju ”Ljeto u knjižnici”. 

-”Grad Nova Gradiška uvijek će podržati manifestaciju poput ove. Ovo je već 17. manifestacija, a iskreno se nadam da će biti i 18., ali u ljepšim i boljim prostorima. Drago mi je da su djelatnici na čelu s ravnateljicom Biljanom Dakić organizirali ovo za naše najmlađe Novogradiščane”. 

Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice Nova Gradiška, izrazila je zadovoljstvo što već skoro dva desetljeća ovaj program okuplja najmlađe tijekom ljetnih praznika, pokušavajući ih animirati, obogatiti slobodno vrijeme i razviti ljubav prema pisanoj riječi, knjižnici i raznim edukativnim radionicama koje potiču kreativnost. 

Okupljene je pozdravila i Mihaela Đeraj, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti grada Nova Gradiška. Naglasila je važnost ovakvih programa za obogaćivanje kulturnog i društvenog života našeg grada, te nadodala kako željno iščekuje da manifestacija proslavi svoj osamnaesti rođendan. 

Svečanost otvorenja popraćena je glazbom, plesom i raznim recitacijama.  

Po završetku svečanog otvorenja, uslijedila je radionica  Karate kluba ”Nova Gradiška” : HRABRI SAMURAJI LJETA. Radionica je organizirana u suradnji s Karate klubom ”Nova Gradiška”, a vodila ju je Štefica BRUVO, trenerica Karate kluba ”Nova Gradiška” s članovima kluba.

Sudionici u prvoj ovogodišnjoj radionici imali su prilike sudjelovati treningu članova Karate kluba ”Nova Gradiška”, gdje su od zagrijavanja prešli na malo ozbiljnije karate vježbe. 

Svi zainteresirani su pozvani da se priključe na radionice koje je Gradska knjižnica Nova Gradiška organizirala, jer ljeto je ljepše uz druženje, a mnoštvo toga su pripremili za naredni period. 

Slijedeća radionica očekuje predškolce i osnovnoškolce već ovoga petka, 06.srpnja u 9 sati, pod nazivom LEPTIROV LET. 

no images were found

Komentari
Prethodni članakMirovine bi mogle biti u prosjeku 500 kuna manje
Sljedeći članakMladić provalio u ljekarnu i ukrao preko tisuću lijekova, starica prijavila prijevaru