Turistička zajednica grada Nova Gradiška i ove je godine pokrenula hvale vrijedan projekt gastro i turističke promocije našeg grada i kraja pod nazivom “Festival kave i kolača”. Svečano je otvorenje upriličeno tijekom prijepodneva u Hotelu “Kralj Tomislav”, a nakon toga su sudionici programa, članovi Folklornog ansambla mladih Nova Gradiška i Matice hrvatskih umirovljenika Grada Nova Gradiška izveli kulturno umjetnički program. Ovogodišnju su manifestaciju otvorili direktorica Turisitičke zajednice Grada Nova Gradiška Dinka Matijević i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić. Cilj je prije svega promovirati Grad Nova Gradiška i predstaviti ugostiteljsku ponudu i turističke potencijale, kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice:

– Riječ je o kulturno-turističkom sadržaju koji, uz promociju bogate povijesne baštine i pomalo zaboravljenih crtica iz prošlosti, za cilj, na prvom mjestu, ima jačanje ugostiteljske ponude grada, ali i oživljavanje središnje ulice, Novogradiščanima omiljenog Korza. Ovaj gradski turistički sadržaj prolaznicima, gostima, ali i „domaćima“ do 3. rujna će našim sugrađanima nuditi niz zanimljivih sadržaja, ali i specijaliziranih programa u odabranim ugostiteljskim objektima.

U svakom ugostiteljskom objektu u središnjoj gradskoj ulici (Kavana Exit, caffe bar / noćni bar The corner pub, Caffe &lounge bar IN, Hotel “Kralj Tomislav”, Obrt “Mađarica”, Cake bar Malina) posluživat će se kave iz uobičajenog asortimana objekta, uz ponudu kave koju su osmilili sami ugostitelji, a koji nosi naziv znamenite osobe iz novogradiške povijesti. Uz kavu, posjetitelji će moći kušati i slavonske kolače.

U poslijepodnevnim satima, od 17,00 sati na središnjem gradskom trgu održat će se prva manifestacija “Slavonija vesela” u organizaciji Folklornog ansambla mladih. I ova će manifestacija posjetiteljima ponuditi više sadržaja, natjecanje u kuhanju trganaca, dječjim tradicijskim igrama te izbor najljepšeg djeteta u narodnoj nošnji.

 

Komentari
Prethodni članakSutra u Novoj Gradiški humanitarna akcija “Srce kornatsko”; točno u 22,00 sata pustit će se baloni za preminule vatrogasce na Kornatima
Sljedeći članakNaši vatrogasci kod gradonačelnika Drniša